Rybciak Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Napisano 11 Styczeń 2005 Mosiężna, wykopana w okolicach Warszawy, przy drodze. Pozdrawiam! Rybciak
Boruta Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Karburator, to jest gaźnik, czyli gaźnik firmy Zenith.Pozdrawiam
Rybciak Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Napisano 11 Styczeń 2005 Mosiężna, wykopana w okolicach Warszawy, przy drodze. Pozdrawiam! Rybciak
kretto Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 Tabliczka z samochodu Berliet (francuski).Przedwojenna.Wybity typ(model) samochodu i nr samochodu.pozdrawiam
kretto Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Typ samochodu (M)powiedziało by więcej,czy to cięzarowy,czy inny. Niestety nie wiem co oznacza to M"Być może był to samochód wojskowy.Breliet produkował samochody cięzarowe od 1910r.Jako ciekawostkę dodam to, że wozy wojskowe Berlieta przewoziły żołnierzy francuskich uczestniczących w słynnej bitwie pod Verdun w czasie I wojny światowej.pozdrawiamkretto
finucha Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 mozliwe ze mogło byc wojskowe ja znalazłem resztki wozu przy okopie niemieckim tez były sygnowane LYON postaram sie wkrótce dołaczyc
Pytanie
Rybciak
Mosiężna, wykopana w okolicach Warszawy, przy drodze.
Pozdrawiam! Rybciak
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.