Skocz do zawartości
  • 0

POLSKI KBKS WZ 1931

KWIAT-JABLONI

Pytanie

Napisano
WITAJCIE ,
CZY WIE KTOS MOZE DLACZEGO POLSKIE KBKS -Y WZ 31 MIALY INNE WYKONCZENIE STALI ( BARDZIEJ PODOBNE DO CZARNEJ BLYSZCZACEJ FARBY NIZ GLEBOKO-NIEBIESKIEJ POLSKIEJ OKSYDY ) NIZ WIEKSZOSC BRONI ??? WIDZIALEM ICH KILKA I WSZYSTKIE TAKIE SAME - ZADNE ODNAWIANIE ITP NIE WCHODZI W GRE .

MAREK

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
WITAJCIE ,
CZY WIE KTOS MOZE DLACZEGO POLSKIE KBKS -Y WZ 31 MIALY INNE WYKONCZENIE STALI ( BARDZIEJ PODOBNE DO CZARNEJ BLYSZCZACEJ FARBY NIZ GLEBOKO-NIEBIESKIEJ POLSKIEJ OKSYDY ) NIZ WIEKSZOSC BRONI ??? WIDZIALEM ICH KILKA I WSZYSTKIE TAKIE SAME - ZADNE ODNAWIANIE ITP NIE WCHODZI W GRE .

MAREK
Napisano
oj Łukasz sprawdziliśmy wczoraj - pokazałem że mam rację i kolba leży ale uszkodzona i ty nie zamieściłeś sprostowania.
Więć obwieszczam że mam tą kolbę i że post kolegi to pomyłka.
Yasioo
Napisano
widziałem wz 31 z roku 1933 FB Radom,(z muszką jak w a 98) obsadzony do drzewo kbks - chywa 46 - ruska, i był aż granatowy od okstdy. pozdrawiam.
Napisano
być może, że były różne wersje - pamiętam pare lat temu, na temat tego wz. kbks - nic nie można było znaleść, nie wiem jak teraz czy są jakieś źródła, a może rodzaj metalu -stopów - powodował różne kolory.
Napisano
Witam! Jasiek piszesz o kolbie, którą ja widziałem? To nie jest kolba polska, a radziecka. Mowa tu o kolbie kształtów mosinowskiej wz.44". Nie pamiętam kto skonstruował ten typ kbksa, ale Janek, specjalnie dla Ciebie sprawdzę to. :) Pozdrawiam, Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie