mis Napisano 5 Styczeń 2005 Autor Napisano 5 Styczeń 2005 witamwydaje mi sie ze to m 35 luftschutz lub reichsluftschutzbund (RLB) jak to sprawdzic 2 pytanie jak załatac duza dziure w hemie?pozdr
gomp Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Jest tak mały,że musiałbyć na wyposażeniu grupy przedszkolnej Luftschutz'u.
herrmateuss Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 To sie po prostu nazywa geniusz blacharski heheh :DAż mi sie wierzyc niechce , ja bym taki hełm posłał na straty ale jak widac srogo bym sie pomylił.Chyba zaraz przejde sie do lasu i wygrzebie to co tam kiedyś w ziemiance zostawiłem :)Gratuluje i respekt
mis Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 łatac tylko łatac hehe:)poxipol + mata + zywica + cierpliwosclecz tu blacha bła zdrowapozdro
Czarek Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 M 35 RLB-hm...a o takim czymś to jeszcze nie słyszałem-jak dla mnie to z pierścieniem jak dotąd były m35 luftschutz-na zdjęciu obok i...
Czarek Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 O formacji słyszałem-nie słyszałem żeby był odmienny typ hełmów z takim wypukleniem jak w Luftschutzu dla RLB!ps.stronke o hełmach znam i bardzo sobie chwalę:)
Czarek Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 ...i m42-jak dla mnie to Twój hełm to luftschutz m35:)
mis Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 witamdo Czarka jesli nie słyszałes o RLB to masz linkhttp://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/a hełm jest normalnej wielkosci zdjecie jest z perspektywy tak wyszło pozdr
mis Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 zejdz strzałka na dół po lewejwcisnij Stahlhelm znajdziesz tam hełm z oznaczeniem RLb
kloki Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 No kurde patrz.. jakies Luftschutz-HJ? No widzialem na zdjeciu Wehrmacht-krasnala, ale bez przesady, zeby mu matryce specjalną na helm robili :)
mis Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Napisano 9 Styczeń 2005 witam do Czarka no cóz jest na tej włanie stronie foto z niej a jak ktos ma jakies inne linki to bardzo prosze wkleic oczywiscie o hełmach pozdro
Czarek Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 No oki-ale powiedz mi czy wg Ciebie hełmy luftschutzu i rlb różnią się czymkolwiek poza malowaniem i kalkomanią?dla mnie to 1 i ten sam typ...
mis Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Napisano 9 Styczeń 2005 Panie Czarku prosze przeczytac 1-sze pytanie jak to sprawdzic" wystarczyło napisac ze nie da rady a nie pisac ze takiego nie było (luftschutz to obrona przeciwlotnicza reichsluftschutzbund - zwiazek Przeciwlotniczej Obrony Rzeszy)szacuneczek i pozdro
herrmateuss Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 chodzi o łatanie dosc dużych dziur w hełmie to są dwa wyjscia albo wyklepać odpowiedni kawałek blachy wspwawac w miejsce ubytku migomatem (broń boze jakąs strupiarką)nastepnie szpachla a jesli to jest to dzura mniejszej rangi mozna użyc siatkę i szpachlę samochodową Z WŁOKNEM SZKLANYM i cierpliwie palcami formować odpowieni kształt nieszczedząc utwardzacza.Ten na zdjeciu jest mój załatałem mu wyzarcie rzedu 3cm kwadratowych i dwa pociski które były radosną twórczością wiejskiego partyzanta.Na farbe nałozyłem pył by nie lickował" i tak sie prezentuje...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 A tak serio-taki rozmiar to całkiem normalne-w luftschutzu była cała masa kobitek i odobników w wieku nastoletnim-w dużych-normalnego rozmiaru hełmach to mogliby schować sobie całą głowę i patrzec przez wywietrzniki-wiec robili im małe,sam mam taki luftschutz wz.35 który moge włozyc sobie na rękę ale moja siorka wygląda w nim jak etatowa bojowniczka opl Rzeszy;)))...ps.ale dla HJotów też były małe hełmy-ostatnio widziałem taką 42ke-o połowe mniejszą od normalnej!
mis Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 witamherrmateuss mój wyglądał tak dodatkowo miał 3 pekniecia na karczku i pare na skorupiewalczyłem z nim 3 dnii teraz wygląda niezle jeszce z 3 dni i jak nówka:)pozdr
Pytanie
mis
witam
wydaje mi sie ze to m 35 luftschutz lub reichsluftschutzbund (RLB) jak to sprawdzic
2 pytanie jak załatac duza dziure w hemie?
pozdr
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.