Udanych wykopków w Nowym Roku!!! Witam! Oto co znalazłem u Wója pod choinką (w komórce :) ) na świętach. Rodzinka- stolik, śledzik, ploteczki i kieliszeczki, a ja szwędałem się tu i tam. Oto co przyniósł mi Św. Mikołaj :) Nie miałem czasu by je pomierzyć, gdyż znalazłem te łuski dopiero po dwóch dniach intensywnych poszukiwań podwórkowo-strychowo-zakamarkowych chwilę przed wyjazdem. Stąd właśnie te ŁM-y (coby kryptoreklamy nie było :) dla skali. Tak jak na zdjęciach widać jedna jest węższa i dłuższa. . Zdjęcie z paczką na górze łuski przedstawia tą węższą-wyższą.Wg pomiarów ze zdjęcia ma ona ok. 7,5cm średnicy i ok 75cm wysokości (ta węższa-wyższa). Z tego co wiem to dziadek naznosił to z okolicy (już wiem skąd mi się to wzięło...). Leżały na podwórku od dawien dawna i były min. podpórką pod stolik do krajzegi, prostowaczką do kosy :) To na temat łusek. Natomiast hak ten podobno jest od czołgu i jest zrobiony z dobrej stali, która ładnie dżwięczy"... i tyle wiem.
Więc co Wy na to? Nie mam stałego łącza więc nie mogę sam szperać po internecie i prosiłbym o pomoc. 1. Co i kiedy strzelało takimi łuskami? 2. Czy hak ten jest czołgowy" i jak macie pomysły od jakiego to też napiszcie.
Pytanie
myszakus
Udanych wykopków w Nowym Roku!!!
Witam!
Oto co znalazłem u Wója pod choinką (w komórce :) ) na świętach. Rodzinka- stolik, śledzik, ploteczki i kieliszeczki, a ja szwędałem się tu i tam. Oto co przyniósł mi Św. Mikołaj :)
Nie miałem czasu by je pomierzyć, gdyż znalazłem te łuski dopiero po dwóch dniach intensywnych poszukiwań podwórkowo-strychowo-zakamarkowych chwilę przed wyjazdem. Stąd właśnie te ŁM-y (coby kryptoreklamy nie było :) dla skali. Tak jak na zdjęciach widać jedna jest węższa i dłuższa. . Zdjęcie z paczką na górze łuski przedstawia tą węższą-wyższą.Wg pomiarów ze zdjęcia ma ona ok. 7,5cm średnicy i ok 75cm wysokości (ta węższa-wyższa).
Z tego co wiem to dziadek naznosił to z okolicy (już wiem skąd mi się to wzięło...). Leżały na podwórku od dawien dawna i były min. podpórką pod stolik do krajzegi, prostowaczką do kosy :) To na temat łusek.
Natomiast hak ten podobno jest od czołgu i jest zrobiony z dobrej stali, która ładnie dżwięczy"... i tyle wiem.
Więc co Wy na to? Nie mam stałego łącza więc nie mogę sam szperać po internecie i prosiłbym o pomoc.
1. Co i kiedy strzelało takimi łuskami?
2. Czy hak ten jest czołgowy" i jak macie pomysły od jakiego to też napiszcie.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.