Skocz do zawartości

cyklop2

sebek_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może się ktoś podzielić wrażeniami z użytkowania Cyklopa2? Jak sprawuje się w terenie i jakie ma zasięgi, mogą być w powietrzu – łatwiej wtedy porównać z innym sprzętem.

• 4 weeks later...
Napisano
Odebrałem cyklopa2 w listopadzie i nie zdążyłem pojechać w teren, przeprowadziłem testy w domu z linijką w ręku i okazało się,że w tych warunkach pracował stabilnie (!), a zasięgi generalnie zgadzały się z danymi producenta. pozdrawiam
Napisano
Cyklopa 2 użytkuję od maja ubiegłego roku i mogę powiedzieć że to dobry sprzęt, a jego wady to: zbyt duże rozmiary po złożeniu, brak pokrowca, futerału. Mógłby mieć wymienne cewki (większa i mniejsza). Przydału by się też akumulatory. Ogólnie polecam.
pozdrawiam hydro
Napisano
za 1000 to na allegro jest fajnu compass... miałem cyklopa 1 i 2, cos wiec o nich wiem. nie polecam, ze wzgledu na brak stabilnosci, fałszywe sygnały, wykonanie itd. itp. 100x lepszym rozwiazaniem jest np. HS3
Napisano
Witam!!!

Ilu uzytkownikow tyle opini, ja mam Cyklopa 2 i jedno na co nie moge na pewno narzekac to stabilność.sprzet szczególnie w polach trzyma ja doskonale.Gorzej jest na pracy statycznej,ale jej nie warto uzywac w terenie.
moim zdaniem sprzet wart zainteresowania.
Napisano
PROSZE O PODANIE KĄTAKTU Z PRODUCENTEM(BO JEST CHYBA TO SPRZĘT POLSKI)CYKLOPA,JAKIS ADRES STRONY WWW CZY ADRES DOMOWY MIASTO,ULICA ,TELEFON.A JESLI WIECIE COS NA TEMAT WIARYGODNOSCI OSIĄGÓW PODAWANYCH PRZEZ GEOSCANA TEZ NAPISZCIE BO NIE MOGE SIE JUZ OD MIESIĄCA DOPROSIC.....DZIEKI
Napisano
Przepraszam jestem tu moze drugi raz i nie wiedziałem......
Napisano
jest link do producenta cyklopa w linkach , sam dałem mam nadzieje ze Bocian przeżyje nazwa firmy startsystem.
Napisano
nie rozumiem pytania. jezeli brakuje tam literki w" to nie pracuje w zadnej firmie zwiazanej z elektronika... HS3 polecam dlatego iz posiada go kumpel z ktorym razem czeszemy lasy . majac cyklopa 2 niestety ale nie moglem mu dorownac. A co do problemu ze stabilnoscia to co 3-4 kroki falszywy krotki sygnal. to troche wkurzajace, nie?
Napisano
No witam Norbi !.. rozmowa robi sie konstruktywna.Cyklop2 posiada pokrętło grunt którym musisz odpowiednio podkrecic sie do gruntu . Sam miałem ten problem w swoim wykrywaczu ale po prostu skontaktowałem sie z producentem. kiedy kupowałeś swojego cyklopa? . od niedawna firma ma nowe oprogramowanie do Cyklopa2 i to rozwiązuje problem fałszywek, zadzwoniłem do producenta i wysłałem wykrywacz i przeprogramowali mi go za darmo.Teraz stabilność jest o wiele lepsza. Poza tym Cyklop2 jest w zasadzie na monety, na militaria lepszy jest smetek. to po prostu inne wykrywacze na inne poszukiwania.
pozdrawiam.
Napisano
no wlasnie o tym mowie. ja kupuje produkt gotowy i przetestowany (mam nadzieje) a nie prototyp :(, ktory trzeba udoskonalac. prawda? na dzien dobry nie dzialaly tez sluchawki i poradzono mi (producent) abym przelutowal kabelki w potencjometrze... nie za wiele tego?
Napisano
Prosił bym o więcej szczegułów na temat przeprogramowania Cyklopa 2. Czy np. jest większy zasięg, lepsza dyskryminacja, redukcja zakłóceń spowodowanych gruntem, itp. Ile kosztuje przeprogramowanie.
pozdrawiam Hydro
Napisano
Witam!
Rozumiem, że każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii i nie wszystkim wykrywacze CYKLOP muszą się podobać. Nie jest to jednak powód by z taką zaciekłością robić nam antyreklamę. Poza tym uważam, że wspominanie o zamienionych kabelkach jest niewielkim przegięciem. Szkoda, że kolega Norbi nie wspomniał, iż kiedy owa wada się ujawniła został o tym fakcie niezwłocznie powiadomiony.
Pozdrawiam.
Napisano
witam start systemie! nie robie zadnej antyreklamy. kabelki choc przelutowalem to i tak nic nie dalo :) . nie twierdze ze jest to ochydny i zły wykrywacz!!! male przewinienia zdarzaje sie wszystkim, ale ja osobiscie wolalem jednak cyklopa 1... czekam na 3, moze cos sie poprawi. pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie