Skocz do zawartości
  • 0

Kolejny aluminiowy ptak..

searcher

Pytanie

Napisano

Witam.
W Nowy Rok postanowiłem troszkę poszperać. Bujałem się po lasach, to tu, to tam, bez najmniejszych efektów(nawet łuseczki)przez całe dwie godziny..I tak jadąc bez specjalnego celu dojechałem w okolice wsi, w której podobno rozbił sie samolot (tu mrugam jednym okiem)...Przypadek chciał,że w lesie przechadzał się jegomość z pieskiemmno to go pytam co i jak. Jak wielkie było moje zaskoczenie kiedy napotkany pokazuje mi miejsce oddalone o jakieś 200 m.:To tam..".On w swoja stronę a ja we wskazane miejsce..I wiecie co..nie kłamał...

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czyli wiemy już,że to amerykaniec(kolejny)..
Osobiście stawiam na aircobre. Szkoda,że przez nastepne 10 dni jestem zawalony pracą i nie bede mógł pogrzebać..
Ale co ma wisieć nie utonie..
Dzięki chłopaki za wszystkie polemiki. Jak bedzie coś nowego - oczywiście daje znać..
Pozdrawiam
searcher
Napisano
W miejscu upadku Liberatora znalazłem podobne ,też bez oznaczeń z kryzą gładką lub karbowaną ośrednicy 39,5mm.W/g mnie były od rac sygnalizacyjnych lub oświetleniowych odpalanych przez burtę ze specjalnych prowadnic.Powojenny TS-8 miał podobne urządzenie na amunicję od rakietnicy ładowaną z kabiny i odpalaną elektrycznie strzelającą pod kątem w dół na bok.pozdr efes
Napisano
Witaj IRONRAT...
To nie szkło a pleksa.Grubaść to 6 mm. Porównałem z pleksom z P-38 i grubość jest identyczna..ale nic nie sugeruję..
Co do twardości..no cóż, raczej twarde..
Pozdro
searcher

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie