Skocz do zawartości

GRH oddział partyzancki B.Ch Bilofa i Tomasza

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym utworzyć GRH oddziału partyzanckiego B.Ch Bilofa i Tomasza" z Ziemi Radomskiej. Wszelkie zainteresowane osoby proszę o kontakt: partyzant.pk@wp.pl
Adres strony internetowej o wspomnianym oddziale to http://republika.pl/partyzantbch/dowodcy.html

• 2 weeks later...
Czołem
Myśle, że chyba spotkamy sie w Glinniku to możemy uzgodnić zakres wspólpracy podczas wszelkiego rodzaju rekonstrukcji Powstańczo - Partyzanckich
Jezeli wcześniej niż w czerwcu odbędzie sie jakaś impreza w której moglibyśmy uczestniczyć jako GRH to się skontaktujemy.
Pozdrawiam Andrzej

Czołem
Mysle ze w glinnku spotkamy sie omówimy szczególy wspólpracy. W Glinniku mysle ze na defiladzie wystawimy wspólnie ze dwie czwórki - ostatnio (bylem sam)- tylko ja odtwarzalem AK - glupio bylo iść samemu. Latem myśle ze z wiekszych rekonstrukcji bedzie coś sie dzialo w Warszawie. U mnie rekrurutacja trwa caly czas (a nie jest lekko) Tak wiec na Powstanie moze wystawimy wspólnie druzynę. Poza tym wczesniej mozemy oddtworzyc jakieś dzialania z Partyzanckie -n.b. moze by zrobić jakąś rekonstrukcje kolejówki" - na jakiejś nieczynnenej lini kolejowej lub opanowanie mostu - temat do dyskusji
Pozdrawiam

U mnie sprawa przedstawia się podobnie-na razie tylko ja posiadam jako-takie" wyposażenie, a i o poborowych trudno...
W radomiu odbyła się ostatnio RH bitwy z powstania styczniowego( w muzeum wsi radomskiej). Doszedłem do wniosku iż to miejsce jest doskonałe do RH bitwy partyzanckiej. Niedługo ma być niedaleko radomia uruchumiona turystyczna linia kolejki wąskotorowej-to też dobre miejsce do RH.

w odkrywcy" nr 8(67) jest relacja z I zlotu GRH. Jest tam zdjęcie z amerykańskim działkiem i ...powstańcem warwszawskim? Czy to Ty?
Pamiętam żę gdy byłem na RH Bzura 2004 zauważyłem 2 powstańców warszawskich lecz ich nie dogoniłem. Czy Masz z tym coś wspólnego?

• 4 months later...
Witam! Aż serce rosnie! Nie myślałem że ktoś pomyśli o odtwarzaniu partyzantów! To niesamowita sprawa! Sam miałem takie pomysły, ale jak sami wiecie jedna osoba nie może zbyt wiele.Jedna w sensie wyposażenia i ...chęci. Głupio jest podpuszczać kolegów, którzy nie są zdecydowani,szczególnie jeżeli staje się przed kwestią wydawania pieniędzy. Osobiście zajmuję się historią oddziału AK ,,Wilk, który działał na terenie Podhala. Jestem na razie na etapie odtwarzania jego historii, ale serce wyrywa się do tego, aby przeżyć choć namiastkę tego przez co Oni musieli przechodzić na co dzień. Życie partyzanckie jak chyba każdy wie nie wyglądało tak sielankowo jak przedstawiono np. w ,,Jak rozpętałem..."( sorry za porównanie ,ale to mi się pierwsze nasunęło na myśl).Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to być może w listopadzie będzie możliwość wystąpienia publicznie w charakterze grupy rekonstrukcji jednego z podhalańskich oddziałów. Jeżeli byliby chętni to znajdzie się miejsce dla kilku Rosjan i ludzi w niemieckich uniformach.Szczegóły są do uzgodnienia, zarówno liczba osób jak i organizacja całego przedsięwzięcia. Co wy na to?

Niedługo ma być niedaleko radomia uruchumiona turystyczna linia kolejki wąskotorowej-to też dobre miejsce do RH"

Witaj, Partyzant.pk . Piszesz zapewne o Pionkach, ale tam kolejka jak się uruchomi za dwa lata, to będzie i tak bardzo szybko. Jeżeli chodzi o wykorzystanie kolei wąskotorowej jak elementu scenariusza - polecam a dziś" Starachowicką Kolej Wąskotorową - linia biegnie przez lasy i wioski, a poza tym jest jeden duży plus - JA (hehehe) tam pracuję, więc koszty wynajmu byłyby znikome, i więcej kasy zostało by np na dobrą pirotechnikę ;)
Ot, taka dygresja wąskotorowa.

Pozdrawiam
MP

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie