Jak w temacie, a konkretnie chodzi mi o identyfikację łyżeczki do herbaty. Niestety nie mam zdjęcia. Jej oznaczenia to: BM J.EHRLICH i obok widnieje korona, a napis J.EHRLICH jest w ramce prostokątnej. Napisy są na rączce, na spodniej stronie. Kiedyś widziałem identyczną, z tym że stołową na giełdzie staroci na stoisku z militariamii. Róznicą jest to, że tamta łyżka miała dodatkowo wybitego orła polskiego, w związku z czym była przeznaczona do użytku wojskowego. Chciałbym wiedzieć co to za firma, która wyprodukowała moją łyżeczkę oraz proszę o wszystkie inne informacje dotyczące tego czerpaka" :D.
Pytanie
RG42
Jej oznaczenia to:
BM J.EHRLICH i obok widnieje korona, a napis J.EHRLICH jest w ramce prostokątnej.
Napisy są na rączce, na spodniej stronie.
Kiedyś widziałem identyczną, z tym że stołową na giełdzie staroci na stoisku z militariamii. Róznicą jest to, że tamta łyżka miała dodatkowo wybitego orła polskiego, w związku z czym była przeznaczona do użytku wojskowego.
Chciałbym wiedzieć co to za firma, która wyprodukowała moją łyżeczkę oraz proszę o wszystkie inne informacje dotyczące tego czerpaka" :D.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.