Skocz do zawartości

Granat RPG40

DjOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam sobie granacik rpg40.Stan nawet nawet raczka troche przerdzewiala,na puszcze resztki oryginalnej farby.
I mam pytanie czym by to pomalowac zeby nie zniszczyć.
I jakim kolorem żeby jak najlepiej odzwierciedlał oreginał??
Napisano
sprubuj coś z ta grubą rdzą która jest ( jeśli jest ) popsikaj jakimś wd-40 poprzecieraj szmatką... uważaj na resztki farby i zostaw taki jaki jest... szkoda niszczyć i malować resztki farby... Oryginał to oryginał... jeśli był by to destrukt to można kombinować :) pozdrawiam
Napisano
Idź za stodołę i zrób se BUM !!!!!!!!!!!!!

a później jusz bendzie za puśno i nikt nie bendzie ci mug pomuc nie stety. To som nie zawodne sprawdzone rady".

dla niewtajemniczonych;
RPG- granat p.panc,
działanie natychmiastowe,
promień rażenia do 20 m,
grubość przebijanego pancerza do 75mm.
  • 3 weeks later...
Napisano
Kto powiedział że jest niebezpieczny? Akurat bardzo łatwo to rozpoznać. Jeśli w górę ma wkręcony zapalnik który wystaje to nawet bym przy nim nie oddychał głośno, jeśli go nie ma to jest równie groźny jak tłuczek do mięsa. Fktycznie ten model granatu należy do najbardziej niebezpiecznych jednak pod tymże względem, jeśli ma zapalnik.

Jeśli jest pełny mat. wybuchowego to trzeba by to usunąć a dość trudno się rozbiera i niestety nie bezinwazyjnie. Trzeba trochę wprawy do tego by nie zniszczyć puszki. Co do koloru to się nie orientuję.
  • 5 weeks later...
Napisano
Comet jak wyglada zapalnik do tego granatu? Jesienia wykopalem dwa takie, w tym watku jest moja fotka:
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=128589#128654
Szukalem w sieci niema fotki:(
Dziekuje za uswiadomienie
Piorek
Napisano
Ok, pozostaje pytanie co ja znalazlem? Zapalnik od F-1/RG-42 znam (mam) fotki sa tu -http://www.moscowbattle.narod.ru/photos/weapons/grenades/f1.jpg
To co wykopalem w dolnej czesci (chyba dolnej) mialo wkrecony mosiezny walec o grubosci powiedzmy kciuka zadnych zawleczek czy otworow na nie takich jak w UZRG niebylo, fakt to cudo lezalo sobie w ziemi a do fotki odkopalem go delikatnie widzac ten klebek drutu:/
Pozdrowienia
Piorek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie