Skocz do zawartości
  • 0

Fanty do identyfikacji

Monti

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Boruta czy masz zdjęcie takiego plecaka jak na zdjęciu 5,6 jeśli nie to gdzie go szukać. Jeśli możesz napisz mi coś więcej o takich plecakach.
Napisano
Nie mam zdjęć, ale był niedawno taki temat na forum odkrywcy w dziale identyfikacja.
http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=110813#110964
Link.
Pozdrawiam
Napisano
Miło mi że podałeś mi ten wątek, ale mam wątpliwości czy to napewno od takiego plecaka. Po czym sądzisz że to jest element plecaka . Z poważaniem Bodek
Napisano
moim zdaniem zdjęcie 2 i 2a to klamerki od ładownicy z I wojny austryjackie , ale mogę się mylić
foto 1 to chyba pozostałości z rac świetlnych też I wojna .
Nie mam pojęcia co to za łańcuszek oraz te dwa ostatnie zdjęcia. Jeśli pomogłem to się cieszę . Pozdrawiam
Napisano
Pioerwsza tuleja, ta z aluminium to na 100% część racy, konkretnie ta co była wystrzeliwana. Jednak stawiam na ww2.

PS Podawaj wymiary i materiał, będzie łatwiej.
Napisano
Witam.
Tak wszystko się zgadza jast to dolne okucie do plecaka amunicyjnego armii CK.Ze względu,że plecak ten regulaminowo był noszony pod zasadniczym plecakiem(oraz oczywiście ze względu na znaczną wage)okucie to służyło do przymocowania taśmy parcianej która wspierała się na części lędżwiowej ,ułatwiając jego noszenie.
Co do zdjątek 02A jest to fragmęt ładownicy amunicyjnej armii CK wz.1888 która służyła zabezpieczaniu łudkowanej amunicji przed jej zgubieniu - wypadnięciu.
Pozdrawiam jednocześnie życząc wszystkiego co dobre w nowym nadchodzącym roku!
Napisano
witam
1 zd 1 od lewej 100% IIwojna od racy sygnalizacyjnej
powinien byc napis
data i kolor mogą byc inne

Sternbundelpatrone rot
mit rotem Vorsignal
ebx Okt. 1944
pozdr
Napisano
Czy według Ciebie to dolna część stelarza ? Interesuję się tym bo podobną część też kiedyś znalazłem, ale potraktowałem to jako śmieć z ostaniego 10 lecia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie