mastatazo Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 Drodzy odkrywcy !! jestem nowicjuszem i chciałbym rozpoczac dluga droge zdobywcy jednak musze zakupic odpowiedni sprzęt. Chciałbym zmiescic sie w przedziale do 500 zł wiec w oko wpadl mi ten oto Explorer Armandu za 350 zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37716531. Co o tym myslicie? czy to prawdłowy wybór dla poczatkowego odkrywcy? Prosze o jakies namiary na zakup DOBREGO i TaNIEGO wykrywacza dla nowicjusza z ambicjami. PROSZE O POMOC.
gumiś Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Hej.Już lepiej jakiegoś używanego PIONIERA lub RUTUSA.Armanda osobiście bym nie polecał.(mam swoją opinię)
gumiś Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Jeszcze mozesz popatrzeć za używanym jakimś DUKATEM
mastatazo Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Napisano 23 Grudzień 2004 a co powiecie na Wykrywacz VLF Hunter 04 firmy Geoscanhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=37865136za 500? Sprawdzi sie dla poczatkujacego poszukiwacza?
past Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 zauważ spadek wartości , jeśli u producenta jest wart 900 gość sprzedaje po 500 a sprzęt ma jeszcze gwarancje?? nie chce oceniać sprzętu bo nie miałem go w ręku ale dziwne toposzukaj opinii o tym sprzęcie na forum.A do 500 to radziłbym popatrzeć za rutusem first , lub chyba teraz rutus wypuścił coś nowego aniego"
pni Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 Kup jakiś sprzęt dobry a używany ja mam Smentka od 8 lat i używany nawet stary jest b. dobry. Ewentualnie na raty ponieważ nie ma sensu kupować czegoś słabego tylko się zrazisz do poszukiwań. Powodzenia na drodze odkrywcy
mastatazo Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Napisano 23 Grudzień 2004 Jeszcze jak można to gdzie najlepiej szukać używanego sprzętu, nie licząc allegro oczywiście.
Monti Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 Spójrz w ogłoszenia na tej stronie w dział sprzedam"
Andreos Napisano 24 Grudzień 2004 Napisano 24 Grudzień 2004 Wiem, że kasa grzeje Ci w kieszeń, ale warto poczekać i dozbierać. Jeśli 500 to ostateczna cena, zostaje Ci faktycznie używany. Osobiście nie kupowałbym Armanda i Dukata. Nie mają dobrych opinii. Ważne jest też co chcesz szukać. Ogólnie w tej cenie popularne są Bartek lub Smętek lub Rutus First. Mowa o sprzętach z (raczej) pozytywnymi opiniami.Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru.Andreos
Hilza Napisano 24 Grudzień 2004 Napisano 24 Grudzień 2004 A ja bym Ci polecił Smętka-HS3 swego czasu na allegro jaga59 wystawiał i nie sprzedał a wiem że był z tym wykrywaczem 5 razy kopać i teraz niema czasu--HS3 sa sprawdzone-lecz na drobnice niebardzo bym polecał. Pozdrawiam i Wesołych Świąt
karas1979 Napisano 24 Grudzień 2004 Napisano 24 Grudzień 2004 A moze pomyslisz o Garrecie Ace 100 albo Bounty Hunterze IV, Radio Shack a dopiero pozniej o innych produkcjach.Ja polecalbym Garreta na poczatek.Pozdrawiam
Andreos Napisano 25 Grudzień 2004 Napisano 25 Grudzień 2004 Jak choć trochę nie sprecyzujesz czego chcesz szukać, to wybór będzie dość trudny.
mastatazo Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 Myslę, że najlepiej jest postawić na drobinę, tylko prezraża mnie troche brak wiedzy na temat miejsc, gdzie można tego szukać. Jestem ze wschodnich krańców kraju i mam świadomość dziewictwa tych terenów, z powodu niwielkiej liczby penetratorów. Chcę nabyć porządny sprzet w rozsądnej cenie, ale każdy radzi aby poczekac do wiosny, az rozpocznie sie sezon. Raczej na militaria nie chcę się narażac, bo niewypały i pociski troche mnie przerażają. Jezeli mozna to prosze o rade
mastatazo Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 ten smętek mnie pociąga prawde mowiac, ale czy monetki nim wykryje? Na co taki zachwalany smetek jest dobry? Cena zadowalająca i mysle ze porawlbym sie na niego, tylko poszukuje zaciagniecia porady u fachowcow. POMOZCIE!!
mastatazo Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 I link oczywiscie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38221430
slw Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 Smętek NIE jest typowym sprzętem na monety, tylko na militaria, było o tym ze sto razy. Do tego właśnie został zaprojektowany.Co oczywiście nie znaczy że żadnej nim nie da się znaleźć. Tak czy inaczej przejrzyj forum, mimo wszystko można coś nicoś wywnioskować. Z polskich to raczej wskazał bym na Rutusa (teraz nawet pojawił się jakiś tani model dla początkujących), o zachodnich inni na pewno wiedzą więcej.pzdr.
slw Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 A poza tym to wygląda że trochę dostał w d...., uszkodzenia nie świadczą o uważnej i mało intensywnej eksploatacji :(Wiem, że to problem, sam zbierałem rok dłużej bo bałem się kupić używany.
cortez Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 Poczekaj na jeszcze niższy kurs dolara i kup na ebay.
mastatazo Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Napisano 28 Grudzień 2004 zeby sie zarejstrowac na ebayu trzeba podawac nr karty kredytowej i nr konta? To bezpieczne? Ile trzeba płacić za przesyłkę z USA? Jak płace za przesyłke - przelew? Dlaczego aukcje na godzine przed koncem - BOUNTY HUNTER kosztuje tylko 40-50$? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=67775&item=5740674045&rd=1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.