Skocz do zawartości
  • 0

Co to za mundur???????

pol

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich prosze identyfikacje tego wdzianka, wygląda mi na jakiś battel dress, ale nie jestem pewien, dokładnie co to ani tym bardziej jaki to model, dziwi mnie zwłaszcza to zakończenie na dole.Metka jak dobrze rozszyfrowałem angielska, z wybitą datą 1951, z tym ze mam do was pytanie czy mozliwe, ze ten model używany był podczas 2WŚ, czy jeszcze sie na nia nie załapał :)

z góry dzieki za pomoc

pozdro pol

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Guzik sie na tym znam, ale wyglada na koszule wojskowa angielska - taka mial dziadek, z tym ze byl oficerem wiec ja nosil pod Frencz'em i byla oczywiscie bez naszywek. Ale czy jest to samo, to nie przysiegne.

Battle dress to krotka kurtka, wyglada zupelnie inaczej i ta koszula w zaden sposob do tego nie nawiazuje.

Pozdr
Krzysztof
Napisano
Witam wszystkich prosze identyfikacje tego wdzianka, wygląda mi na jakiś battel dress, ale nie jestem pewien, dokładnie co to ani tym bardziej jaki to model, dziwi mnie zwłaszcza to zakończenie na dole.Metka jak dobrze rozszyfrowałem angielska, z wybitą datą 1951, z tym ze mam do was pytanie czy mozliwe, ze ten model używany był podczas 2WŚ, czy jeszcze sie na nia nie załapał :)

z góry dzieki za pomoc

pozdro pol

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie