tominml Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 Zwracam sie po raz trzeci z prośba o pomoc. Potrzebuje wiadomości na temat tego gdzie można WYPOŻYCZYĆ sprzet mogący z dużą dozą prawdopodobieństwa wykryć przedmiot 1m/1m na głębokości ok 2m.????PLEAS!!!! pewnie coś ala sonda. pozdrawiam
Boruta Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Pewnie zależy też, jak duży obszar jest do przeszukania.Pozdrawiam
tominml Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Napisano 29 Grudzień 2004 Dzięki ale czy jeswt możliwe dla zwykłego śmiertelnika gdzieś to pozyczyć?
janushew Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Gdzie przebywasz?? napisz na priv.Ten C-Scope łatwo się wzbudza i potrzebne jest doświadczenie,mogę pożyczyć . Może dłuższy opis znajdziesz na stronie Złotego Runa. pozdr
tominml Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Napisano 3 Styczeń 2005 dzięki.w razie czego dam znać ale nie dzisiaj.pozdro
tominml Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Napisano 3 Styczeń 2005 a czy ta maszynka daje jakiś wykres na papierze?
tominml Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Napisano 3 Styczeń 2005 bo teren jest zaśmiecony i bez rtego nie ma co próbować.
Bocian Napisano 3 Styczeń 2005 Napisano 3 Styczeń 2005 Po pierwsze to nie dział ogłoszeń, po drugie wątek zostanie przesunięty do działu sprzęt poszukiwawczy.
janushew Napisano 3 Styczeń 2005 Napisano 3 Styczeń 2005 Ok!Sorry- B. T- pisz na priv.Mniejsze fanty ten C.S - eliminuje. pozdr
zybinek Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Do takich poszukiwań najlepsze metody opracowali już rosjanie kilkadziesiat lat temu. Otóż potrzebny jest Ci długi drut ( 2 m )o średnicy 8-15 mm ( pręt zbrojeniowy ) zakończony szpikulcem. Trasujesz kwadraty np. 40cm x 40 cm i nakłuwasz glebę. Jeżeli zakopany skarb ma gabaryty o których wspominasz to znajdziesz go bez problemu to bez żadnego dodatkowego przyrządu! ( a co ważniejsze samodzielnie !).Ja kiedyś do tego celu używałem starej szpady ale poszukiwałem na głębokosci do około 1 m.
twrozyna Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 do zybinka metoda bardzo poprawna i skuteczna, ryzykowne użycie w obszarze wystepowania niewybuchów
tominml Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 może ma ktoś jakieś pomysły?jest możliwosć pożyczenia takiego sprzętu chociaż na 1 dzień?
proscan Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Na jeden dzień to można wypożyczyć zabawke do szukania monet na plaży. Nauka obsługi i oswajanie się ze sprzętem zajmuje nowicjuszowi kilka miesięcy.proscan
maxim026 Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 proscan ma całkowita racie z tym oswajaniem sie ze spzętem . ja kopilem pare miesięcy temu nową wykrywke i zapoznanie sie z nią zajeło mi dość sporo czasu i powiem ci szczeze ze nawet teraz mnie czasami zaskakuje ,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.