Jump to content

polski (brytyjski) hełmik 2 wś

bolas

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie propo polskiego hełmu (brytyjski talerz) - znalazłem ostatnio cos takiego w sieci i ztastanawiam sie jak sie ma jego cena na brytyjskiej aukcji to jego wartosci u nas. To po PSZ na zachodzie. Stan bdb cły w farbie, datowany 1941, oryginalne wyposażenie. Fotka obok. U angoli chcia za niego 85 funtow. To duzo czy mało za taki stan. Pytam bo zupełnie sie na cenach PSZ na Zachodzie nie znam.

Posted
Siemka

Dziwny kolor jak na brytyjczyka z drugiej wojny. Moim zdaniem to jakas formacja pomocnicza. Za 85 funtow? Dalbym sobie spokoj.

Znajdziesz cos u nas za przystepniejsza cene.

Pzdr

Z.
Posted
Wszystko rozbijają koszty przesyłki. Jest drogo i już. Jeśli masz kogoś na miejscu to możesz zaoszczędzić.
Inaczej trzeba doliczyć kilkadziesąt zł. Np z Niemiec od Polski koszty wysyłki sa ponad 8 euro.
Posted
Znam ten helm bardzo dlugo wlasciciel proboje go sprzedac przynajmniej od 4 lat. Niestety nie jest to orginal, orginaly sa badzozadkie. Co do ceny to za ten nie dal bym nawet grosza a co do ceny orginalu to jest warty ile chcesz zaplacic. Na Allegro teraz tez ktos wystawia niby tropikalny ale to tez jest gu**o.

Posted
Ostatnio siedzę na ebayu UK, ceny są w miarę, jak zwykle jak się trafi (np 2 hełmy z lat 50-tych poszły za 5 funtów). Rzeczy brytyjskie można kupić taniej niż u nas, niemieckie to i porównywalnie (ale drożej niż na ebay.de). Wszystko jednak, jak mówiłem, pod warunkiem wysyłki na miejscu, a nie do Polski.
Posted

W czasie porządkowania strychu znalazłem hełm MK 2.
Służył on do zbierania deszczówki!!!!!!!!! Z tego powodu był lekko pier....ty na wysklepieniu skorupy, aby się nie przewracać. W czasie uswania tego uszkodzenia pojawiły się drobne peknięcia. Niestety hełm nie posiada fasunku. Powieżchnia ma kolor szaro rdzawy. Farba w zaniku, kolor j.w trudny do określenia. Brak oznaczeń (godło).
Na skanie widok od wewnątrz na mocowanie paska: rzymska 2, oraz 1938.
Nie orientuje się jaka jest wartość tego znaleziska ?
proszę o podpowieź.
pz. comet

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information