pol Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 Witam prosze o pomoc w identyfikacji, tej grawerki(sygnatury) , czy ta korona oznacza Prusy, czy tez raczej nie.I drugie pytanie co moga oznaczac, te litery a takze ta cyfra???z góry dzieki za pomocpozdro pol
pol Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 Witam , jeśli mozewsz to bardzo bym prosił o foto do porównania.P.S.Jakies pomysł co to liczby 180 i inicjałówpozdro pol
lokfan Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 Przepraszam za słabe zdjęcie ,ale mój aparat zbuntował się i nie chce zrobićmakro". zrobiłem zdjęcie w dużej rozdzielczośći, więc po powiększeniu powinno coś być widać.Co do grawerki to nie mam pomysłu ,przeważnie są to inicjały właściciela, a co do liczby to być może ilość zestawów sztućców była tak ogromna, że trzeba je było numerować ,bądź ,był to prezent związany z jakąś rocznica. (to są tylko moje moje przypuszczenia ,więc może być ciut inaczej, ale co do korony jestem pewien !)Pozdrawiam!Lokfan
pol Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 Witam prosze o pomoc w identyfikacji, tej grawerki(sygnatury) , czy ta korona oznacza Prusy, czy tez raczej nie.I drugie pytanie co moga oznaczac, te litery a takze ta cyfra???z góry dzieki za pomocpozdro pol
Pytanie
pol
Witam prosze o pomoc w identyfikacji, tej grawerki(sygnatury) , czy ta korona oznacza Prusy, czy tez raczej nie.I drugie pytanie co moga oznaczac, te litery a takze ta cyfra???
z góry dzieki za pomoc
pozdro pol
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.