wiem że jest to bardzo rzadki hełm nigdy nie widziałem drugiego egzemplarza ten był w fatalnym stanie i na początku byłem przekonany że to zwykły rogacz potem okazało się że to wz 1918 dla telegfafistów i kawalerii stąd to wycięcie na uszy choć czemu kawaleria to już nie wiem może posiadacie więcej informacji na jego temat interesuje mnie kto nosił takie hełmy podczas II WŚ bo w miejscu jego wykopania działania wojenne prowadzone były tylko w tym czasie myślę że był wtórnie używany przez jakąś słabiej wyposarzoną jednostkę pozdrawiam
Question
tasiek
wiem że jest to bardzo rzadki hełm nigdy nie widziałem drugiego egzemplarza ten był w fatalnym stanie i na początku byłem przekonany że to zwykły rogacz potem okazało się że to wz 1918 dla telegfafistów i kawalerii stąd to wycięcie na uszy choć czemu kawaleria to już nie wiem może posiadacie więcej informacji na jego temat interesuje mnie kto nosił takie hełmy podczas II WŚ bo w miejscu jego wykopania działania wojenne prowadzone były tylko w tym czasie myślę że był wtórnie używany przez jakąś słabiej wyposarzoną jednostkę
pozdrawiam
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.