Skocz do zawartości

Lasek pilczycki

Jaroslavius

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !!

Zwracam cię z prośbą do poszukiwaczy z Wrocławia.
Czy wie ktoś z Was jak najłatwiej trafić (dojechać) w rejon lasku pilczyckiego na Pilczycach? Czy jest tam jeezcze sens coś poszperać?

pozdr
Napisano
Dzięki marecki :). Napisałem też do Ciebie na priv-a.

Czy ktoś wie jeszcze o ciekawych miejscach we Wrocku godnych jeszcze jakiejś uwagi ? Słyszałem od paru znajomych że można coś znaleźć na Niskich Łąkach, ale tam podobo teren jest opanowyny przez okolicznych złomiaży i tym podobnych osobników. Bronią swego terytorium. Podobno jedemu z as" poprzebijali opony w samochodzie.
Czy warto tam się zapuszczać?
Napisano
Cześć! Co prawda minęło juz troche czasu od moich studenckich lat spędzonych we Wrocławiu , ale jedna sprawa nie daje mi spokoju. Sam już raczej tego nie sprawdzę !
Idąc kiedyś (na skróty) po flaszkę do DH Astra" przy ul.Legnickiej potknąłem sie o wystającą z ziemi łuskę od jakiegoś działka o ile pamiętam 13-15 mm . Pewnie i inne sensowniejsze fanty mogą tam zalegać .
Nie wiem jak ten teren wygląda obecnie , ale kiedyś był tam otwary teren , a jeszcze wcześniej niemieckie lotnisko. Na pewno bym tam popikał". Powodzenia i daj znać o ew. wynikach .
Pozdrawiam.
Napisano
Witam Wrocławianina;-) Ja ostatnio chodzę po Osobowicach z pikawką:-) Co do okolic Astry...to nie wiem czy to jest dobry pomysł, za dużo ludzi się tam kręci, a nie chciałbym mieć gromadki kibicujących ludziów idących za mną;-)
Napisano
podobno ktoś ostatni w lasku za porosyjskimi koszarami na kozanowie kopał , moim zdaniem kopanie w centrum miasta jest wysoce ryzykowne :-). A o miejscach w mieście było kilka razy na forum.
Napisano
Ocena ryzyka należy ewentualnie do potencjalnego chętnego.
Ja , jak wspomniałem nie bede miał już takiej możliwości.
Można spróbować na - zgubioną obrączkę".
Napisano
Tak więc kopanie we Wrocku może być (i pewnie jest wysoce ryzykowne), dużo osób mogło by się np. wykazać swoją skutecznością działania". Czy jeszcze ktoś z Was orientuje się może gdzie mozna zanleźć stare poniemieckie śmietniki wojskowe jak i cywilne?
Napisano

do Jaroslavius

w wiosce na p " nie byłem i nic o niej nie wiem :)
co do tematu niskich łąk można smiało z piszczałką pośmigać - w czasie wojny niemcy wywozili tam ze wszystkich szpitali odzież z żołnierzy którzy umarli w szpitalu , napewno byli to żołnierze ze wszystkich frontów teren jest bardzo zeksplorowany ale polecam
co do latania po pilczycach to są miejsca że niejesteś widoczny z ulic i też można to robić beskarnie polecam lasek dębowy ze względu na bitwę pancerną jak tam się rozegrała i działki przy samym nasypie kolejowym o który toczyły się walki
można też ponurkować w stawie podejrzewam że jest tam jeszce co nieco wrzuconego od 1945 do 2004 :))))

pzdr
Napisano
wioska na p" była eldoradem jakieś 10 lat temu , w tym roku nawet przerdzewiałe menażki które walały się po lesie pozabierali :-))))
Napisano
Czy mówimy o wiosce ,do której dojazd grozi urwaniem zawieszenia,a mieszkańców można policzyć na palcach
półtorej ręki?
Veni,Vidi,ale Vici to już nie bardzo.
Pzdr.Jarek.
Napisano
od Janówka można do niej dojść wałem :-))

póltorej ręki -- czyżby nowe dzieci im się porodziły?????
oststnio pięciu się nie mogłem doliczyć no chyba że z kozami , z psami jest ich z 10.

w każdym razie eldorado tam się skończyło , szkoda.
Napisano
Nie wiem ,czemu jesteś zaskoczony wzrostem populacji.Przecież tam nie ma prądu, a wieczory zimą takie długie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie