Skocz do zawartości
  • 0

Znowu jakiś złom czy też może...

MK

Pytanie

Napisano

Podczas kopania w garażu w celu odnalezieniu pewnej rury wyszło TO. Długość 29,5 cm, szerokość ok 8,5 cm. Pierwsze moje skojarzenie - jakieś ogniwo gąsienicy, ale poszperałem i nie mogłem nic znaleźć na ten temat - może to zły trop, może to jakaś klapka od czegoś? Ale dość gruba stal...

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podczas kopania w garażu w celu odnalezieniu pewnej rury wyszło TO. Długość 29,5 cm, szerokość ok 8,5 cm. Pierwsze moje skojarzenie - jakieś ogniwo gąsienicy, ale poszperałem i nie mogłem nic znaleźć na ten temat - może to zły trop, może to jakaś klapka od czegoś? Ale dość gruba stal...

Napisano

i jeszcze tak. Chyba trochę za małe jak na ogniwo, za wąskie jak na ogniwo... nawet nie mam pomysłu jak by połączyć dwa takie?? Może to żadne militaria, ale proszę Was o sugestie zarówno za jak i kategorycznie przeciw. Bo jest tego jeszcze tam trochę, ale leży prawie metr pod ziemią i nie wiem czy jest sens kopać (trzeba by rozbijać płytę w garażu).
Proszę o pomoc i z góry wielkie dzięki
Michał

Napisano
znajduje czasem takie na polnych drogach w trojmiescie,ale nie mam tez niestety pojecia od czego sa,moze jakis maly ciagnik??pozdr
Napisano
No to jest nas dwóch! :)
W piątek mam na później na zajęcia to pokopię jeszcze, może wyjdzie coś co mogłoby pomóc. Myślałem jeszcze o takim bajerze umieszczanym pionowo w stosunku do gąsienic po ich zewnętrznej stronie (ma to jakąś nazwę? od wewnątrz jest ząb gąsienicy ale od zewnątrz...). No i 30 cm szerokości gąsienicy... Czy w jakimś pojeździe mogłyby takowe być? Sprawdzałem na razie tylko Kettenrada ale nie pasi (kurde, mam jakąś obsesję? Przecież nie wiadomo co to a ja ciągle o gąsienicach...)
Dobra, jojczę i nudzę jak stara babka... :) Idę się edukować na jutro.
Czekam na info!!!
Napisano
Taki złom można znaleść na każdej drodze gruntowej wysypanej żużlem z pieców ciepłowniczych . Jest to element ruchomego rusztu bądź podajnika kokcu z elektociepłowni .
Napisano
Heniek1, z przykrością Ci dziękuję :)
Dobrze wiedzieć, na czym się stoi. Do kupki na złom dojdzie parę kilo (ale trafiłem z tym że to takie pionowo ustawione bajerki?).
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie