Skocz do zawartości

10 pułk piechoty-Łowicz

morena

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szukam wszelkich dosatepnych informacji na temat 10 pp przed wrześniem 1939 stacjonował w Łowiczu II batalion w Skierniewicach.
Napisano
Boruta !!!
zdaje sie iż nasi dziadkowie byli kumplami :)

gdzie dokładnie dziadek słuzył ?? i mieszkał ???

mój pradziad był rusznikarzem.. szefem warsztatu rusznikarskiego w 10PP w stopniu starszego sierżanta sztabowego. mieszkał w łowiczu

do dziś mam całą jego teczke ewidencyjną (około 15 dokumentów - wyciągi z księgi kar.. lekarskie... podania o pozostawienie w słuzbie zawodowej.. karty ewidencyjne.. historia słuzby.. etc..) i pare zdjęć...

mam tez jego rogatywke...

i teraz pytanie - gdzie można kupić te książke o 10PP ??? oraz.. szukam kilku inych rzeczy - odznaki 10PP.. oraz cześci do rogatywki - paska.. i orzełka (mam - ale powojenne)

pozdro
Napisano
Obok tego zamieszczonego posiadam jeszcze jedno na którym mój dziadek jest również z POS i sznurem strzeleckim zdjęcie jest jednoczesnie kartką świąteczną, zastanawia mnie jedno czy czasami tło czyli mundur nie był jednym dla wszystkich. Jeszcze jedno odznaka na mundurze nie pasuje do odznaki 10pp. może ktoś rozpozna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie