szaman3 Posted December 6, 2004 Author Posted December 6, 2004 WitamProszę o wszelkie informacje na temat tego kodu.Dziękuję i pozdrawaiam.
piryt Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 nie wiem do czego ta rurka, ale co do zasady działania to spotkałem się z czymś takim w penym urządzeniu.Wyglądało to tak, że w środku była sprężyna (przylegająca do ścianek rurki) której zadaniem było wysuwanie teleskopu, znajdującego się w środku. Na końcu teleskopu była zatyczka, którą po złożeniu wszystkiego (napięciu sprężyny)przekręcało się w prawo (charakterysztyczne nacięcie na rurce), co powodowało zamknięcie teleskopu w rurce.Ale pogmatwane. Masz jakieś sygnatury na tym czymś? Mnie to wygląda na USSR albo produkcję licencyjną.Pozdrawka.
szaman3 Posted December 7, 2004 Author Posted December 7, 2004 Witam ponownie.Podałem wszystkie dane jakie znalazłem na tym przedmiocie i choć jest tu wielu fachowców wciąż nie wiadomo co to jest i do czego służyło.Liczę na dalsze sugestie.Pozdrawiam-Paweł
berthie Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 Te wycieca na końcu rurki to element zamkniecia tzw. bagnetowego, a biorąc pod uwage moletowanie w drugiej częsci to zapewne jest jakaś zakrętka.pozdro
szaman3 Posted December 6, 2004 Author Posted December 6, 2004 WitamProszę o wszelkie informacje na temat tego kodu.Dziękuję i pozdrawaiam.
Jaro5 Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 Witam.Państwowa Fabryka Amunicji (zlokalizowana w Skarżysku-Kamiennej).Pozdrawiam
Question
szaman3
Witam
Proszę o wszelkie informacje na temat tego kodu.
Dziękuję i pozdrawaiam.
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.