szaman3 Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Napisano 6 Grudzień 2004 WitamProszę o wszelkie informacje na temat tego kodu.Dziękuję i pozdrawaiam.
piryt Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 nie wiem do czego ta rurka, ale co do zasady działania to spotkałem się z czymś takim w penym urządzeniu.Wyglądało to tak, że w środku była sprężyna (przylegająca do ścianek rurki) której zadaniem było wysuwanie teleskopu, znajdującego się w środku. Na końcu teleskopu była zatyczka, którą po złożeniu wszystkiego (napięciu sprężyny)przekręcało się w prawo (charakterysztyczne nacięcie na rurce), co powodowało zamknięcie teleskopu w rurce.Ale pogmatwane. Masz jakieś sygnatury na tym czymś? Mnie to wygląda na USSR albo produkcję licencyjną.Pozdrawka.
szaman3 Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 Witam ponownie.Podałem wszystkie dane jakie znalazłem na tym przedmiocie i choć jest tu wielu fachowców wciąż nie wiadomo co to jest i do czego służyło.Liczę na dalsze sugestie.Pozdrawiam-Paweł
berthie Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Te wycieca na końcu rurki to element zamkniecia tzw. bagnetowego, a biorąc pod uwage moletowanie w drugiej częsci to zapewne jest jakaś zakrętka.pozdro
szaman3 Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Napisano 6 Grudzień 2004 WitamProszę o wszelkie informacje na temat tego kodu.Dziękuję i pozdrawaiam.
Jaro5 Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Witam.Państwowa Fabryka Amunicji (zlokalizowana w Skarżysku-Kamiennej).Pozdrawiam
Pytanie
szaman3
Witam
Proszę o wszelkie informacje na temat tego kodu.
Dziękuję i pozdrawaiam.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.