Skocz do zawartości

Minelab Quattro

wicja1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
Czy są już jakieś wiadomości na temat tego sprzętu.Wiem,że Proscan troszkę go testował,może podzieli się z nami wrażeniami:)A może znajdzie się ktoś kto już go kupił i ćwiczył w warunkach poligonowych??
Serdecznie pozdrawiam,
wicja1
Napisano
Witam,

Ja właśnie jestem po testach poligonowych. Ciągle przede mną testy a sucho" w których chcę porównać wykrywacze Explorer XS, Explorer II oraz Quattro (i o ile mi się uda także White's DFX).

Proszę o cierpliwość.

proscan
Napisano
Witaj Proscan, czy mozesz też cos napisać o porównaniu elektroniki Quattro i XS ? (jak znajdziesz czas oczywiście;))).
Pozdrawiam
Natan
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam
Nie mogę doczekać się wyników testów i oceny tego sprzętu. Proscan, kiedy ewentualnie można się spodziewać informacji o nim i porównania z innymi detektorami.
pozdrawiam
  • 4 months later...
Napisano
O estach" poligonowych Quattro już chyba pisałem na tym lub zaprzyjaźnionym" forum.

Miałem natomiast zrobić testy porównawcze Explorera II i Quattro.

Ponieważ zrobiłem je w powietrzu, więc nie ma sensu ich przytaczać.

Mogę jedynie stwierdzić, że w powietrzu zasięgi obu tych wykrywaczy na maksymalnej czułości są IDENTYCZNE.

Różnica miedzy wykrywaczami polega na identyfikacji, dyskryminacji i na reakcjach dźwiękowych.

Elektronicznie* to są te same wykrywacze tylko soft inny. Explorer pod tym względem jest bardzo wypasiony", jak się to obecnie mówi. Dla mnie, jako w miarę doświadczonego użytkownika, ilość opcji w Quattro jest nieco uboga.

proscan

PS
Ekran LCD nie ma podświetlenia w Quattro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie