Jump to content

Jednostki w Radomsku i Piotrkowie Tryb. przed wojną z bolszewikami

Recommended Posts

Posted
Macie może informacje o tym ,jakie polskie jednostki formowano w Piotrkowie Trybunalskim i Radomsku przed wojną z bolszewikami w 1920 roku? Proszę o pomoc!

pzdr

bjar_1
Posted
Na pewno w Piotrkowie Tryb.rozpoczął swoje formowanie 26 P.P ( do Września '39 stacjonował w Lwowie i Grodku Jagiellońskim) w większości z żołnierzy polskich którzy służyli w 100 pułku piechoty C.K ,chyba też jakiś batalion 213 Pułku Ochotniczego. Poszperam w materiałach jeżeli coś znajde to dopisze.
Slaw 100
Posted
hmmm cholera. nie wiem jeszcze nic. ale nie stresuj przejde sie do muzeum i tak musze zobaczyc jak tam moj mauser :P Wiec zapytam znajomego znajomego kolegi :]
Posted
Jesli jestes codziennie w PT to moze kiedys sie spotkamy wypijemy piwo czy co tam(hehe) i porozmawiamy ja jestem z Piotrkowa. a muzeum jest w zamknu na placu zamkowym :] wystarczy ze spytasz. Jaka klasa wiekowa i co studiujesz zawodnik ? :]
Posted
Klasa wiekowa :) pierwszy rok historii na AŚ ,możemy się styknąć - często np bywam w Rock'n'roll-u". Skrobnij maila ,to się dogadamy.

pzdr

bjar_1
  • 4 weeks later...
Posted
To Twoje zdanie. Ty uwazasz ze wszystko wiesz. Nie trace czasu na gadanie z osoba niekompetenta malo tego nie znajaca slow ktorych uzywa. Jednoczesnie zakanczam durna i bezsensowna dyskusje z szanownym kolega.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information