P.Siemieńczuk Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 Od jakiego lebela (kraj) jest ta łuska i co znaczą bicia?
mietek Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 Na 100% nie mannlicher-carcano!!! - te miały kryzę z wtokiem. Czy lebel? Może fotka zniekształca.SMI tez robił lebele, ale te co widziałem miały inny spód, bez rowka dookoła spłonki.
MK Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 dlatego napisałem że oznaczenia są tu", a nie zanegowałem typu łuski. W końcu najbardziej przypomina Lebela.
mietek Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 Fakt, może i przypominać mannlichera 8mm.Jednym słowem trzeba ją zmierzyć i bedzie wiadomo.
Jaro5 Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 WitamAby zamknąć dyskusję. Jest to łuska 8x50R Lebel produkcji włoskiej, dokładnie Societa Metalurgica Italiana, Campo Tizorro.Pozdrawiam
P.Siemieńczuk Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 Od jakiego lebela (kraj) jest ta łuska i co znaczą bicia?
P.Siemieńczuk Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Napisano 4 Grudzień 2004 Dzięki wszystkim!MK-tak,to ta sama metoda.
MK Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 oznaczenia są tu:http://www.zakee.ionichost.com/Włochy -> 6,5x52 Mannlicher-Carcanoi na samym dole, tylko rok produkcji inny.Pozdrawiam
Pytanie
P.Siemieńczuk
Od jakiego lebela (kraj) jest ta łuska i co znaczą bicia?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.