azazel Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Napisano 2 Grudzień 2004 Witam! Czy ktoś dysponuje z forumowiczów jakimiś informacjami na temat niemieckiej bazy lotniczej w Oleśnicy koło Wrocławia?Dzięki
paulus76 Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 poczytaj tutaj :http://www.olesnica.org/WalkiwOlesnicy.htmpzdr
azazel Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 Hymmm...dzięki ale te info są ogólnie znane myślałem o czymś bardziej konkretnym...zdjęcia (lotnicze), a opis walk załączony tam jest troszeczkę niewiarygodny...ale serdecznie dzięki
azazel Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 Uzupełniając moją powyższą odpowiedź. Chodzi mi o samą bazę co w niej się znajdowało gdzie, historię działalności lotniska za czasów niemieckich" itd, sam mam już własną mapę terenu i co poniektóre rzeczy zidentyfikowałem, pozatym mam dostęp na teren lotniska i do info gdzie znajdowały się np hangary itd...informacje te mam od wojskowych którzy służyli na tym lotnisku. Jednak to wszystko mało...z chęcią nawiaże tez kontakt z osobami zainteresowanymi eksploracją okolic tego lotniska.
azazel Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 Witam !Jak juz wiesz ja tez Olesniczanin (albo sie domyslasz). Sugeruje spotkac sie na piwku albo na soczku i obgadać kilka spraw a jest chyba co...sam wiesz Oleśnica dziwna miejscowość a w szczególnosci lotnisko...sugeruję dzisiaj co ty na to????
azazel Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 nr gg 2315868-darek, czekam na Twój kontakt (paulus 76)
kudlaty Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 siemankoja tez jestem z Oleśnicy i już od dawna (jakieś 4lata) szukam na tym lotnisku (z efektami :-)) spotkanie to całkiem dobra sprawa -pisze sie :-) napiszcie kiedy :-) Pozdrawiam Mateusz
azazel Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 Do kudłaty i paulus, spotkanie jak najmilej widziane, proponuje dzień dzisiejszy, piwko, Kudlaty ja sie zajmuje ta sprawa od 8 lat wiec mozemy pogadac wiem co i gdzie szczegóły przy spotkaniu pisz tu nie na maila,chętnie dzis bym pogadał bo mam kilka planów zwiazanych z lotnichiem...a tak pozatym to niezłe fanty widziałem...
azazel Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 nikt nie olewa wrocławiaków wkońcu Wrocław to dzielnica Olesnicy...(a miało byc tak słodka, czekam na kontakt pod numerem gg 2315868, wrocław też mile widziany, miejsca starczy dla wszystkich (chyba)
kudlaty Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 no nie wiem czy dla wrocławia miejsca starczy :-D chłopaki wywieżli nam juz stąd za dużo (dużo za dużo) :-) właśnie jade na lotnisko popiskać (około 12) napiszcie kiedy spotkanie proponuje dzis około 19-20. Pozdrawiam Mateusz
azazel Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 Mateusz wróciłem właśnie z obczyzny, nadal szperacie? Mam wykrywkę, aha nadal pamiętam Waszą propozycję więc jestem Wam za nia b. wdzięczny macie u mnie flachę"...napisz jak możesz czy możemy się jakoś spotkać.PZDR Darek
marecki. Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 azazel - dlaczego napisales ze Olesnica to dziwna miejscowosc ???czy posiada jakies tajemnicze podziemia bądz podziemne fabryki ??a moze depozyty z wroclawskim zlotem ?? :):):):)
azazel Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 Dziwna jest i owaszem, powiedz sam jak dużo miejscowości na Dolnym Śląsku może pochwalić się np taką ilością lotnisk jak właśnie Oleśnica? Ponadto podziemia istnieć istnieją ale raczej nie można mówić o fabrykach...ze sprawdzonych (wojskowych) źródeł wiadomo że na lotnisku były podziemne" kondygnacje w okolicach hangarów...ale raczej nikt jeszcze tego nie sprawdził...wciąż to wkońcu teren JW.
azazel Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 A co do depozytu to owszem jeden był w bazylice Sw. Jana ale o tym zapewne wiesz:)
marecki. Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 a gdzie jest wejscie do tych podziemi co istnieja ??polecam stronke Nienaltowskiego wam Olesniczanom :):):)http://olesnica.nienaltowski.net/WalkiwOlesnicy.htmmareckiWGS
azazel Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 Stronkę tą znamy i niektórzy ją współtworzyli...wejście jest w Zamku dla twojej wiadomości:)
marecki. Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 chcialbym zobaczyc te podziemia i pospacerowac po nich - pisze powaznie pzdr !!
azazel Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 Sugerowałbym się zgłosić do kierownika hotelu w Zamku oleśnickich Książąt lub do mnie pisz na maila d.grabowski@wp.pl Marecki, ja biore wszystko na poważnie...może skontaktuj się z Kudłatym z Oleśnicy on będzie wiedział więcej o lotnisku. Ja jak narazie zajmuje się lokalizacją lotniska i jego infrastruktury w Mojęcicach (okolice Wołowa). No i jeszcze babram się oczywiście we Wrocku.
marecki. Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 interesowalo by mnie dostanie sie do chodnikow pod dawna sztrzelnica miejska
azazel Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 W tym Ci akurat nie mogę niestety pomóc, ale popytam.
paulus76 Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 Witaj Azazelu :)Nadal szperamy. Co do kontaktu to moje GG 3142298 (raczej wieczorem) - podam Ci namiary na kudlatego.pzdrPawel
azazel Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 Czołgiem, kurka dwa lata na obczyźnie a Wy mnie nadal pamiętacie hlip hlip wieczorkiem się odezwę...:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.