Fenrir Posted December 15, 2002 Author Share Posted December 15, 2002 Za wszelkie informacje z góry dziekuje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 8, 2003 Share Posted January 8, 2003 Ja ma podobny z 5" ale bez napisów i ta piątka jest mniejsza. Na forum odkrywcy okresli to raczej jako guzik i byc może PRL-owski w środku właśnie metalowy a na zewnątrz czymś tam powlekany /chyba nikt dokł. nie wyjaśnił czym/. Możesz go sobie obejrzeć w tym forum - identyfikacje pod hasłem kilka drobiazgów do identyfikacji /mt/", chyba w 2" albo i starszych. Darz dół Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 16, 2002 Share Posted December 16, 2002 Te dziury wyglądają jak po wiertarce. Popytałbym miejscowych, bo wygląda na współczesny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 16, 2002 Share Posted December 16, 2002 Jedyne spostrzeżenie to to, że jedynka do złudzenia przypomina jedynkę stosowaną w XVIIIw na monetach pruskich. Ale nie wygląda mi na tak stary wyrób... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 16, 2002 Share Posted December 16, 2002 Jakiś żeton prywatny, raczej starszy ze wzgl. na pisownię cyfr, może być nawet XVIII wieczny. 5 może oznaczać np. 5 fenigów lub 5 dni pracy. Spotkałem się już z podobnymi dziurkami w żetonach z Prus Wschodnich. Literki ICS mogą być inicjałami właściciela lub nazwy majątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Fenrir
Za wszelkie informacje z góry dziekuje!
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.