Fenrir Napisano 15 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2002 Za wszelkie informacje z góry dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Styczeń 2003 Share Napisano 8 Styczeń 2003 Ja ma podobny z 5" ale bez napisów i ta piątka jest mniejsza. Na forum odkrywcy okresli to raczej jako guzik i byc może PRL-owski w środku właśnie metalowy a na zewnątrz czymś tam powlekany /chyba nikt dokł. nie wyjaśnił czym/. Możesz go sobie obejrzeć w tym forum - identyfikacje pod hasłem kilka drobiazgów do identyfikacji /mt/", chyba w 2" albo i starszych. Darz dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2002 Share Napisano 16 Grudzień 2002 Te dziury wyglądają jak po wiertarce. Popytałbym miejscowych, bo wygląda na współczesny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2002 Share Napisano 16 Grudzień 2002 Jedyne spostrzeżenie to to, że jedynka do złudzenia przypomina jedynkę stosowaną w XVIIIw na monetach pruskich. Ale nie wygląda mi na tak stary wyrób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2002 Share Napisano 16 Grudzień 2002 Jakiś żeton prywatny, raczej starszy ze wzgl. na pisownię cyfr, może być nawet XVIII wieczny. 5 może oznaczać np. 5 fenigów lub 5 dni pracy. Spotkałem się już z podobnymi dziurkami w żetonach z Prus Wschodnich. Literki ICS mogą być inicjałami właściciela lub nazwy majątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Fenrir
Za wszelkie informacje z góry dziekuje!
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.