Skocz do zawartości

Panzerfaust 60

Heinz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie do panzerfaustowych ekspertów: Jak wyciągnąć z rury Panzerfausta 60 drewniany trzon i całe ubrzechwienie?
Oczywiście nie ma ładunku ani w głowicy, ani w rurze, mam też dostęp od środka" do korpusu granatu bo ściągnięty jest stozek kumulujący ale i tak nie moge nic ruszyć... Prosze o odpowiedzi na priva bo nie chciałbym aby ktoś kiedyś użył tych informacji do rozbrojania Panzerfasta z ładunkiem.

bart01@op.pl

Pozdrawiam
Piotr
Napisano
Niestety są z tym ogromne problemy, trzonek potrafi tak spuchnąć wewnątrz że sam trzyma i nie idzie ruszyć, albo czesci metalowe w środku pordzewiały i trzymają, jest na to sposób elektroliza... Albo długie moczenie, ja mam pancera z kalkomaniami wykopka szkoda mi ich i niestety został taki jaki jest(nie ruszony), ale drugiego gorszego potraktowałem elektrolizą i wszystko ładnie wyszło :) Nawet lotki się otwarły...

Trzeba sprubować po moczeniu delikatnie wybijać od tyłu, tam jest taki plastik na samym końcu zaraz za lotkami i w niego, powinno się zacząć powolutku wysówać...

Pozdrawiam
Napisano
Wow, wielkie dzięki...
A mógłbyś, pliz, jeszcze sprecyzować jak długo i w czym moczyć, względnie jak go potraktować elektrolizą?

Pzdr

Grzesiu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie