Heinz Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 Mam pytanie do panzerfaustowych ekspertów: Jak wyciągnąć z rury Panzerfausta 60 drewniany trzon i całe ubrzechwienie?Oczywiście nie ma ładunku ani w głowicy, ani w rurze, mam też dostęp od środka" do korpusu granatu bo ściągnięty jest stozek kumulujący ale i tak nie moge nic ruszyć... Prosze o odpowiedzi na priva bo nie chciałbym aby ktoś kiedyś użył tych informacji do rozbrojania Panzerfasta z ładunkiem.bart01@op.plPozdrawiamPiotr
Grzesio Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 Ha, ja mam dokładnie taki sam problem z Pzf 30 m, więc w razie czego też poproszę o radę...PzdrGrzesiu
GIWEROLOG_16 Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Niestety są z tym ogromne problemy, trzonek potrafi tak spuchnąć wewnątrz że sam trzyma i nie idzie ruszyć, albo czesci metalowe w środku pordzewiały i trzymają, jest na to sposób elektroliza... Albo długie moczenie, ja mam pancera z kalkomaniami wykopka szkoda mi ich i niestety został taki jaki jest(nie ruszony), ale drugiego gorszego potraktowałem elektrolizą i wszystko ładnie wyszło :) Nawet lotki się otwarły...Trzeba sprubować po moczeniu delikatnie wybijać od tyłu, tam jest taki plastik na samym końcu zaraz za lotkami i w niego, powinno się zacząć powolutku wysówać...Pozdrawiam
Grzesio Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Wow, wielkie dzięki...A mógłbyś, pliz, jeszcze sprecyzować jak długo i w czym moczyć, względnie jak go potraktować elektrolizą?PzdrGrzesiu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.