tlim Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Napisano 2 Grudzień 2004 Lukasz mozesz podać mi dane odnośnie źródeł z jakich to wiesz?
Robert. Napisano 2 Grudzień 2004 Napisano 2 Grudzień 2004 a niejest to napoleonski znaczek z ladownicykiedys byla taka na poszukiwanieskarbow
stug IV Napisano 30 Listopad 2004 Napisano 30 Listopad 2004 Pisałem do Ciebie na priwa , jednak stawiałbym na Rosję . Reszta nadal aktualne .pozdrawiam
DTH Napisano 1 Grudzień 2004 Napisano 1 Grudzień 2004 Taka odznaka z trzema, tak ulozonymi plomieniami ( gorejacy granat z trzema plomienami - u gory i po bokach) w Wojsku Polskim, wedlug przepisu z 1917 r, byla odznaka oddzialow miotaczy min (granatow), ale na polskiej odznace plomienie byly nieco innego ksztaltu.
stug IV Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Najprościej byłoby powiedzieć , że oznaka grenadierów . Podaj orientacyjne wymiary i przybliżoną lokalizację , to postaram się uściślić czy to z ładownicy czy z innego oporządzenia . Wyglada mi na Rosję .pozdro
tlim Napisano 28 Listopad 2004 Autor Napisano 28 Listopad 2004 Około 10cm szerokości i około 6 wysokości, wykonane chyba z brązu. Znalezione na zachodniej stronie Gdańska, w miescu tym znalazłem też sporo kul od muszkietów, monet pruskich.
pol Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Napwno rzadkie i na twoim miejscu bym niesprzedawał
Frozzer Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 raczej z ładownicytez bym sie tego nie pozbywal, no chyba ze chcesz to opchnac dla mnie:D
Pytanie
tlim
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.