Skocz do zawartości
  • 0

Jakaś odznaka - identyfikacja

bjar_1

Pytanie

Napisano

Proszę o identyfikację tej odznaki - zdjęcie od kolegi Osterode - nie znam bliższych szczegółów. Wygląda mi to na dwa skrzyżowane pociski artyleryjskie.

pzdr

bjar_1

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witaj,
Amunicyjny z linii M. Taki od wózków do przetaczania i podawania takich dużych pocisków ;)
Napisano
Można napisać do kogoś znajomego z zapytaniem o 'Supply and Ammunition Trains' albo po francusku czy coś, załączając zdjęcie oczywiście.Pax.
Napisano

Proszę o identyfikację tej odznaki - zdjęcie od kolegi Osterode - nie znam bliższych szczegółów. Wygląda mi to na dwa skrzyżowane pociski artyleryjskie.

pzdr

bjar_1

Napisano
racja są to dwa skrzyżowane pociski.odznaka posiada cztery otwory do przyszycia(na rękaw?).znaleziona na stalagu IB hohenstein.
za pomoc wielkie dzięki!!
pozdrawiam
Napisano
lezala w spalonym syfie?

jedyne elementy przyszywane z jakimi sie spotkalem na stalagu, to byly gadzety francuskie z beretow. za verdun i linie maginota, byc moze i ta odznaka byla noszona na berecie
Napisano
witam Frozzer.nie ta odznaka nie byla w tym syfku.szczere pole dokladnie nie potrafie wyjasnic,ale nieopodal wpadł polski orzełek.miałem nadzieje, że to coś polskiego będzie.ale nic to- odznaka to odznaka.dzięki za pomoc.
pozdrawiam
Ps:a może ktoś wie DOKŁADNIE jakiej armii jest to odznaczenie??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie