Boruta Napisano 15 Listopad 2004 Autor Napisano 15 Listopad 2004 Czy to jest papierośnica i jak to powinno działać?Chciałbym uruchomić.Pozdrawiam
Boruta Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 Dzięki, ale jak tym robić paierosy? No chyba, żeby bibułkę zwinąć.Pozdrawiam
Boruta Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 Nikt nigdy czegoś takiego nie widział?Pozdrawiam
Boruta Napisano 15 Listopad 2004 Autor Napisano 15 Listopad 2004 Czy to jest papierośnica i jak to powinno działać?Chciałbym uruchomić.Pozdrawiam
kriss Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 A jak ma działać papierośnica?Służy-ła do przechowywania papierosów ,otwierana jak książeczka ,w środku dwie lub cztery gumki do przytrzymywania papierosów i tyleZdjęcie jest zbyt niewyrażne i brak wymiarów aby to definitywnie stwierdzić ,co do zdobienia to jest tam jakiś herb który najlepiej-najtrafniej rozszyfrujesz znajdując taki sam w Herbarzu
Boruta Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 W środku jest taki pręcik ze stalową rurką i jak się to otwiera, to to przesuwa się do tyłu w takich prowadnicach ukazując się w okienku i znikając wewnątrz. Bliżej środka był jeszcze drucik. Na tej rurce były jakby resztki tkaniny. Może to nie jest papierośnica, ale na pierwszy rzut oka tylko na to mi podchodzi ze względu na ten otwór. Widziałem coś takiego na rynku, szkoda, że nie wziąłem tego do łap i nie oglądnąłem. Materiał cynk, a rzecz wg mnie masówka i herb jest tylko dla ozdoby. Dziękuję za uwagi.Pozdrawiam
Pytanie
Boruta
Czy to jest papierośnica i jak to powinno działać?
Chciałbym uruchomić.
Pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.