olo7 Napisano 11 Listopad 2004 Autor Share Napisano 11 Listopad 2004 wyciągnołem ze studni mosina metal stan agonalny zato kolba całkiem zdrowa jak z nią sobie poradzić pomocy bo jak wyschnie to szlak ją trafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=7484pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo7 Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 no i jak sobie poradziłeś z tą kolbą moją zawinołem w szmaty namoczone wodą zawinołem folją żeby nie straciła wilgoci i czekam na olśnienie co dalej robić a na metalu miałem to samo odlazła jakaś taka skorupa a pod spodem nie było rdzy ale metal agonia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b92 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Przede wszystkim nie powinieneś ją suszyć za szybko, gdyż drewno się powygina i nici mi z fajnego fantu, warto być cierpliwym. Temat był już wałkowany kilka razy:http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=42641#42641 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viscam Napisano 31 Grudzień 2004 Share Napisano 31 Grudzień 2004 moim zdaniem należałoby wyciągnąć wode z kolby najlepiej denaturatem albo płynem do chłodnic a następnie zakonserwować. Na koniec można lekko pomalować lakierkiempozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viscam Napisano 31 Grudzień 2004 Share Napisano 31 Grudzień 2004 moim zdaniem należałoby wyciągnąć wode z kolby najlepiej denaturatem albo płynem do chłodnic a następnie zakonserwować. Na koniec można lekko pomalować lakierkiempozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 31 Grudzień 2004 Share Napisano 31 Grudzień 2004 Lakierkiem to można pociągnąć butelkę po tym denaturacie,ale nie kolbę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comet.pl Napisano 1 Styczeń 2005 Share Napisano 1 Styczeń 2005 To masz komplet:Metal trup i kolba j/w..Proponuję poszperać, bo temat był już na forum.Tymczasem pokost, pędzel i tak do skutku. Gdy się nasyci to jest go to.comet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 a możesz napisać jak to wyciągnąłeś? Ja mam namierzoną studnię, gdzie Niemcy jak wiali przed ruskimi wrzucali broń (tak przynajmniej dwóch miejscowych staruszków mówiło). Studnia dziś jest zasłonięta betonową płytą i na wiosnę chciałbym się za nią zabrać, jednakże nie mam pojęcia do końca jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.