Skocz do zawartości

kolba ze studni jak ją zakonserwować


olo7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wyciągnołem ze studni mosina metal stan agonalny zato kolba całkiem zdrowa jak z nią sobie poradzić pomocy bo jak wyschnie to szlak ją trafi
Napisano
no i jak sobie poradziłeś z tą kolbą
moją zawinołem w szmaty namoczone wodą zawinołem folją żeby nie straciła wilgoci i czekam na olśnienie co dalej robić a na metalu miałem to samo odlazła jakaś taka skorupa a pod spodem nie było rdzy ale metal agonia
  • 1 month later...
Napisano
Przede wszystkim nie powinieneś ją suszyć za szybko, gdyż drewno się powygina i nici mi z fajnego fantu, warto być cierpliwym. Temat był już wałkowany kilka razy:
http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=42641#42641
  • 2 weeks later...
Napisano
moim zdaniem należałoby wyciągnąć wode z kolby najlepiej denaturatem albo płynem do chłodnic a następnie zakonserwować. Na koniec można lekko pomalować lakierkiem

pozdro
Napisano
moim zdaniem należałoby wyciągnąć wode z kolby najlepiej denaturatem albo płynem do chłodnic a następnie zakonserwować. Na koniec można lekko pomalować lakierkiem

pozdro
Napisano
moim zdaniem należałoby wyciągnąć wode z kolby najlepiej denaturatem albo płynem do chłodnic a następnie zakonserwować. Na koniec można lekko pomalować lakierkiem

pozdro
Napisano
moim zdaniem należałoby wyciągnąć wode z kolby najlepiej denaturatem albo płynem do chłodnic a następnie zakonserwować. Na koniec można lekko pomalować lakierkiem

pozdro
Napisano
To masz komplet:
Metal trup i kolba j/w..
Proponuję poszperać, bo temat był już na forum.
Tymczasem pokost, pędzel i tak do skutku. Gdy się nasyci to jest go to.
comet
  • 2 weeks later...
Napisano
a możesz napisać jak to wyciągnąłeś? Ja mam namierzoną studnię, gdzie Niemcy jak wiali przed ruskimi wrzucali broń (tak przynajmniej dwóch miejscowych staruszków mówiło). Studnia dziś jest zasłonięta betonową płytą i na wiosnę chciałbym się za nią zabrać, jednakże nie mam pojęcia do końca jak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie