olo7 Napisano 11 Listopad 2004 Autor Napisano 11 Listopad 2004 wyciągnołem ze studni mosina metal stan agonalny zato kolba całkiem zdrowa jak z nią sobie poradzić pomocy bo jak wyschnie to szlak ją trafi
Frozzer Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=7484pozdro
olo7 Napisano 12 Listopad 2004 Autor Napisano 12 Listopad 2004 no i jak sobie poradziłeś z tą kolbą moją zawinołem w szmaty namoczone wodą zawinołem folją żeby nie straciła wilgoci i czekam na olśnienie co dalej robić a na metalu miałem to samo odlazła jakaś taka skorupa a pod spodem nie było rdzy ale metal agonia
b92 Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 Przede wszystkim nie powinieneś ją suszyć za szybko, gdyż drewno się powygina i nici mi z fajnego fantu, warto być cierpliwym. Temat był już wałkowany kilka razy:http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=42641#42641
viscam Napisano 31 Grudzień 2004 Napisano 31 Grudzień 2004 moim zdaniem należałoby wyciągnąć wode z kolby najlepiej denaturatem albo płynem do chłodnic a następnie zakonserwować. Na koniec można lekko pomalować lakierkiempozdro
viscam Napisano 31 Grudzień 2004 Napisano 31 Grudzień 2004 moim zdaniem należałoby wyciągnąć wode z kolby najlepiej denaturatem albo płynem do chłodnic a następnie zakonserwować. Na koniec można lekko pomalować lakierkiempozdro
jacenty2004 Napisano 31 Grudzień 2004 Napisano 31 Grudzień 2004 Lakierkiem to można pociągnąć butelkę po tym denaturacie,ale nie kolbę !
comet.pl Napisano 1 Styczeń 2005 Napisano 1 Styczeń 2005 To masz komplet:Metal trup i kolba j/w..Proponuję poszperać, bo temat był już na forum.Tymczasem pokost, pędzel i tak do skutku. Gdy się nasyci to jest go to.comet
cromags Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 a możesz napisać jak to wyciągnąłeś? Ja mam namierzoną studnię, gdzie Niemcy jak wiali przed ruskimi wrzucali broń (tak przynajmniej dwóch miejscowych staruszków mówiło). Studnia dziś jest zasłonięta betonową płytą i na wiosnę chciałbym się za nią zabrać, jednakże nie mam pojęcia do końca jak.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.