Skocz do zawartości

Discovery - Adolf

wiciu_r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Właśnie obejrzalem na Discovery Channel film o rzekomej ucieczce wodza do Argentyny na pokładzie U-boota. Był wywiad z pokojówką która go podobno obsługiwała w 1948r. Swoją drogą ciekawa hipoteza.
Czy rzeczywiście identyfikacja szczątków koło kancelarii rzeszy może budzić jakieś wątpliwości ?
Napisano
Też go oglądałem. Eee, wydaje mi się, że poprostu sensacji szukają. Nie sądze aby Stalin odpuścił, gdyby nie miał pewności, że Adolf gryzie ziemię. Zresztą tam było na koniec powiedziane, że Ruscy specjalnie plotki rozpuszczali o rzekomej ucieczce Adiego aby skłucić Zachód.
Napisano
witam a czy nie orientujecie sie kiedy bedzie powtorka tego programu?ja niestety przeoczylem.
aha jest jedna ksiazka nazywa sie irkut"autora niestety nie pamietam .niby o nawianiu adolfa.tz jest to tylko opowiadanie sensacyjne i zmyslone ale fajnie sie czyta.
pozdrawiam
Napisano
Nie wydaje mi sie aby to była sensacja ! Ta fakt Stalin specjalnie rozprwadzał po zachodzie ze Hitler przezył ale do końca nie przekonywały go ustalenia śledcze Kremla w tej sprawie, czyli jednak mimo to nie był pewny a to jest juz cos !!!!! Osobiscie wydaje mi sie ze to jest wielce prawdopodobne ze Hitler przezył wbrew tego co mówią inni historycy ! skoro nie ma zadnej pewnosci ze Hitler na 100 % zginał to chyba nalezało by zmienic historię w podręcznikach szkolnych itp ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie