Skocz do zawartości

Agencja Mienia Wojskowego

piotrs71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pozdrawiam !
Ostatnio szperając po sieci znalazłem stronkę Agencji Mienia Wojskowego.
W ofertach znalazłem ciekawe pozycje do kupienia , między innymi : PPS , ckm Goruniowa , kałachy.
W zasadach kupna wyczytałem jednak, że broń mogą kupować jedynie firmy posiadające odpowiednią koncesję :-(.
W związku z tym mam pytania:
1. czy ktoś z forumowiczów próbował dokonywać zakupów w AMW ? (konkretnie chodzi o egzemplarze broni )
2. czy AMW prowadzą sprzedaż broni dla kolekcjonerów (broń pozbawiona cech bojowych : rozwiercone komory nabojowe, zaspawane lufy)?

A w ogóle to może ktoś z forumowiczów robił już interesy z AMW , proszę o komentarze w tym temacie !
Siemka !!!!
Napisano
Jest tak. Zakupu broni z AMW może dokonać tylko osoba z koncesją MSWiA. Z tego co wiem AMW sprzedaje broń sprawną (nie unieszkodliwioną). Jedyne wyjście to zakup przez z koncesją i unieszkodliwienie u rusznikarza. Dodatowe koszty, czesto na poziomie kilku tyś.
Napisano
Jak narazie z tego co wiem broń sprawna była sprzedawana firmom posiadającym koncesje, lub też poszła na zachód dla kolekcjonerów. O dekowaniu broni przez AMW i sprzedaży w Polsce Kowalskiemu na razie jeszcze nie słyszałem.
Najciekawsze rzeczy i tak idą dla swoich.
Ironrat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie