piotrs71 Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 Pozdrawiam !Ostatnio szperając po sieci znalazłem stronkę Agencji Mienia Wojskowego.W ofertach znalazłem ciekawe pozycje do kupienia , między innymi : PPS , ckm Goruniowa , kałachy.W zasadach kupna wyczytałem jednak, że broń mogą kupować jedynie firmy posiadające odpowiednią koncesję :-(.W związku z tym mam pytania:1. czy ktoś z forumowiczów próbował dokonywać zakupów w AMW ? (konkretnie chodzi o egzemplarze broni )2. czy AMW prowadzą sprzedaż broni dla kolekcjonerów (broń pozbawiona cech bojowych : rozwiercone komory nabojowe, zaspawane lufy)?A w ogóle to może ktoś z forumowiczów robił już interesy z AMW , proszę o komentarze w tym temacie !Siemka !!!!
Peter Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 Jest tak. Zakupu broni z AMW może dokonać tylko osoba z koncesją MSWiA. Z tego co wiem AMW sprzedaje broń sprawną (nie unieszkodliwioną). Jedyne wyjście to zakup przez z koncesją i unieszkodliwienie u rusznikarza. Dodatowe koszty, czesto na poziomie kilku tyś.
piotrs71 Napisano 7 Listopad 2004 Autor Napisano 7 Listopad 2004 Do Peter !Czyli ogólnie mówiąc kiepska sprawa !dzięki za informację 1Heje, heja !!!
IRONRAT Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 Jak narazie z tego co wiem broń sprawna była sprzedawana firmom posiadającym koncesje, lub też poszła na zachód dla kolekcjonerów. O dekowaniu broni przez AMW i sprzedaży w Polsce Kowalskiemu na razie jeszcze nie słyszałem.Najciekawsze rzeczy i tak idą dla swoich.Ironrat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.