Skocz do zawartości
  • 0

Nóż, ale czy wartościowy??

Magister

Pytanie

Napisano
Ponieważ mam problem z wrzuceniem zdjęcia postaram się szczegółowo nóz opisać a każdego zainteresowanego proszę o kontakt mailowy a wyślę posiadane fotki.
Więc nóż na jednej stronie ostrza ma wybitą datę 1944 i jakieś 3, chyba rosyjskie litery. Na drógiej stronie litera P. Rączka jest drewniana a pochwa metalowa. Całość ma jakieś 30 cm.
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji i ustaleniu wartości noża.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ponieważ mam problem z wrzuceniem zdjęcia postaram się szczegółowo nóz opisać a każdego zainteresowanego proszę o kontakt mailowy a wyślę posiadane fotki.
Więc nóż na jednej stronie ostrza ma wybitą datę 1944 i jakieś 3, chyba rosyjskie litery. Na drógiej stronie litera P. Rączka jest drewniana a pochwa metalowa. Całość ma jakieś 30 cm.
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji i ustaleniu wartości noża.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Napisano
Cześć Domino jeśli twój nóż to taka zardzewiała zabawka jak tamte to ok 30 zł.A wzór 43 ruski szturman. Pozdrawiam
Napisano
Koledze chodziło o nóż szturmowy czyli okopowy bo i tak je zowią choć co do noży okopowych to był pierwowzór noży szturmowych. Zajrzyj do innych postów pod tytułem Noże okopowe. Twój to może być nóż zwiadowcy wz.43 lub podobny zamieść fotke wartość zależy od stanu noża. hakas

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie