Skocz do zawartości
  • 0

Czy to element munduru?

Nanook1978

Pytanie

Napisano

Witam. Trafiłem odtatnio fant. Czy jest to jakiś element munduru, lub jakas zawieszka, lub jakis inny element wyposażenia? Brak jakich kolwiek sygnatur. Zdjecie jest zrobione w naturalnej wielkości. Znalezione w pobliżu pruskiej wartowni. Jaki to jest okres i co to jest? Prosze o pomoc w identyfikacji. Z góry dziekuje...

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
z jakiego metalu zrobiona a na amionach" sa otwory lub slady obróbki, uzupełniania itp
z szacunkiem
VJ
Napisano
Te nity sa tylko jako ozdoba nie przechodzą na drugą strone... a metal to raczej mosiądz. To jest dość małe jak dłoń i czy czasem to nie była jakas odznaka, czy jakis symbol noszony np na piersi przy mundurze?
Napisano
Widziałem kiedyś pancerze, które niemcy wprowadzili dla swoich oddziałów szturmowych w czasie I wojny. Ale to chyba nie od tego czy ktoś ma inny pomysł?
Napisano

Witam. Trafiłem odtatnio fant. Czy jest to jakiś element munduru, lub jakas zawieszka, lub jakis inny element wyposażenia? Brak jakich kolwiek sygnatur. Zdjecie jest zrobione w naturalnej wielkości. Znalezione w pobliżu pruskiej wartowni. Jaki to jest okres i co to jest? Prosze o pomoc w identyfikacji. Z góry dziekuje...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie