archeo Napisano 1 Listopad 2004 Autor Napisano 1 Listopad 2004 chciałbym się dowiedzieć o jego mocnych i słabych stronach. proszę tylko bez postów w stylu poszukaj na forum w innych postach. interesują mnie opinie osób używających teraz lub w przeszłości takiego sprzętu, na co zwracać uwagę przy zakupie używanej sztuki. mogą być też ciekawe linki polsko i angielsko języczne traktujące o tym wykrywaczu.Sebastian archeo"
archeo Napisano 1 Listopad 2004 Autor Napisano 1 Listopad 2004 widzę że jednak chyba za wiele się nie dowiem. chcę zmienić swojego radioshack discovery 3000 /bounty hunter sharp shooter II/ i zastanawiam się na ile poprawią mi się osiągi jeśli zdecyduję się na white's eagle spectrum.Sebastian archeo"
dominic Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 sprobuj moze indywidalnie napisac do osob ktore maja taki sprzet np natan wpisz w wyszukiwarke nazwe wyk i poczytaj kto ma a potem mail pzdr
Natan Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 Witam, faktycznie chodzę z tym wykrywaczem i jestem zadowolony. Nigdy nie sprawdzałem jego zasięgów w powietrzu, więc powiem tak - najczęściej szukam z kolegami (monetek) ktorzy mają Minelaby Expl. i nie mam kompleksów - może to kwestia szczęścia a nie sprzętu ;))? Solidna konstrukcja rozkładanie na 3 części, dobre wyważenie, dobra dyskryminacja. Co do minusów to dla mnie - duża pucha z aku - 4 x R14 i bardzo energochłonny praktycznie co wyjazd to trzeba naładować.Wcześniej miałem Garetta na 3 R9 i chodził" na nich cały rok.Aha , jakiś czas temu odkryłem jeden z jego trybów pracy Mixed Mode (dzięki Proscan ;)) - jest t tryb mieszany stat.z dynam. i uwazam że to rewelacja. Nie wiem jak w innych wykrywkach ale tu to działa.PozdrawiamNatan
Natan Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 Aha - zapomniałem napisac że zimą też troche z nim chodzłem (pare cm śniegu i niewielki mróz) i nie było z nim i wyświetlaczem żadnych problemów. Jakby co to zapraszam na priva.Natan
archeo Napisano 1 Listopad 2004 Autor Napisano 1 Listopad 2004 dzięki za konkretną odpowiedź. co sądzisz o łączeniach rurek są dość solidne czy wyrabiają się z biegiem czasu? jest to rzecz na którą trezba zwrócić uwagę, może jakieś sugestie na co warto zwrócić uwagę przy zakupie.Sebastian archeo"
proscan Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 Witam,Jak katarynka zwracam uwagę na kabel od sondy. Jeśli jest chudy", to na 100% po iluś tam latach (Spectrum to nie jest nowość) jest on do wymiany.Dobrze też jest zwrócić uwagę czy dobrze działa podświetlenie.powodzenia,proscan
archeo Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 z tego co się dowiedziałem kabel był wymieniony niedawno w serwisie na nowy.Sebastian archeo"
archeo Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 i ostatnie pytanie czy white's eagle spectrum" to to samo co white's spectrum xlt" tylko z innym rodzajem zasilania, czy są też jakieś inne zasadnicze różnice?Sebastian archeo"
proscan Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 XLT to jest unowocześniona konstrukcjyjne odmiana Eagle Spectrum. Tzn. koncepcja układowa" jest niemal identyczna, ale wykonanie na innych elementach (jest ich mniej dzięki układom większej skali integracji).Jeśli chodzi o osiągi, to nie zauważyłem różnic.Niewątpliwą zaletą Eagle S. jest szybszy wyświetlacz, ale nietety mniejszy.Wykrywacze XLT E-series mają szybsze wyświetlacze od zwykłych" XLT.Mogę wysłać pdf-a z raportem technicznym nt. XLT w którym opisano niektóre różnice. Np. więcej programów własnych, możliwość nadawania im nazwy itp.proscan
archeo Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 jeśli nie sprawi to problemu poprosiłbym o tego pdf'a na mail'a.Sebastian archeo"
GIWEROLOG_16 Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Witam Chodzę już pewien czas ze spectrum eagle i muszę powiedzieć że jestem z niego bardzo zadowolony !!!! Nie ma różnicy pomiędzy nim i Xlt jeśli chodzi o szukanie, jedyne co to tylko mniejsza puszka i większy wyświetlacz na którym wyswietla to samo :) zero problemów, poprostu polecam do monetek i innych drobiazgów po wpisaniu programu na all metal także sprawuje się idealnie :) Ja osobiście uważam że White'sy to najlepszy sprzęt !!! No tylko ts energiochłonność :) Ale to nie problem wystarczą akumulatorki :) Pozdrawiam
warwick Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 witajciezaczajam się mocno na takiego white'a i moje pytanie jest nastepujące:czy tego typu sprzet ma jakąś tabliczkę(naklejkę) znamionową z choćby nawet numerem seryjnym lub opisem wersji wykrywacza,załadowanego softu itp. Jeśli to nie problem to prosiłbym PROSCANA o podesłanie mi równierz tego pliku w pdf'ie oraz na koniec jeszcze prośba do użytkowników eagle'a o podesłanie manuala najlepiej w formie elektronicznej - jakby to nie był problem oczywiscie :)pozdrawiam i z góry dzięki Piotr
gwene Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 co do wersji softu w eagle spectrum to wydaje mi sie ze jest tylko jedna zreszta eagla nie da sie pomylic z czym innym manual jest dostepny do zassania tutaj :http://www.whiteselectronics.com/manuals/Spectrum%20Manuals/Eagle%20Spectrum%20Instruction%20Manual.pdfpozdrawiamgwene
warwick Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 dzięki serdeczne gwene o to mi chodziło jeszcze małe pytanko do proscan'a :czy to jest gruby czy chudy kabelek??a co do tabliczki/naklejki to wydaje mi się to nawet normalne bo choćby zwykły numer seryjny i sprawy gwarancyjne z tym związe itp... tak mi się przyjamiej wydaje :)pozdr Piotr
proscan Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 To jest chudy" kabelek.Gwarancja na wykrywacze White'sa second hand" nie obowiązuje nigdzie. Tym bardziej w Polsce. Istnieje możliwość dokonaniu ransferu gwarancji", ale w przypadku tego wykrywacza i tak nie ma o czym mówić.Informacje w numerze seryjnym są w jakiś tam sposób zakodowane i dostęp do azy wiedzy" na temat tego wykrywacza jest możliwy tylko u źródła, o ile taka koniecznośc zaistnieje. Na 95% mogę potwierdzić, że wersja Spectrum miała tylko jedną wersję oprogramowania.proscanPSplik z raportem został wysłany.
warwick Napisano 11 Styczeń 2005 Napisano 11 Styczeń 2005 witamdzięki serdeczne za podpowiedzi - chyba wezmę ten sprzęt :)pozdr.PiotrP.S. ile moze kosztować w serwisie wymiana takiego kabelka ?? i czy wymieniają na oryginalny kabelek whites'a czy na jakiś działający zastępczy" :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.