Skocz do zawartości

white's eagle spectrum

archeo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
chciałbym się dowiedzieć o jego mocnych i słabych stronach. proszę tylko bez postów w stylu poszukaj na forum w innych postach. interesują mnie opinie osób używających teraz lub w przeszłości takiego sprzętu, na co zwracać uwagę przy zakupie używanej sztuki. mogą być też ciekawe linki polsko i angielsko języczne traktujące o tym wykrywaczu.

Sebastian archeo"
Napisano
widzę że jednak chyba za wiele się nie dowiem. chcę zmienić swojego radioshack discovery 3000 /bounty hunter sharp shooter II/ i zastanawiam się na ile poprawią mi się osiągi jeśli zdecyduję się na white's eagle spectrum.

Sebastian archeo"
Napisano
sprobuj moze indywidalnie napisac do osob ktore maja taki sprzet np natan wpisz w wyszukiwarke nazwe wyk i poczytaj kto ma a potem mail pzdr
Napisano
Witam, faktycznie chodzę z tym wykrywaczem i jestem zadowolony. Nigdy nie sprawdzałem jego zasięgów w powietrzu, więc powiem tak - najczęściej szukam z kolegami (monetek) ktorzy mają Minelaby Expl. i nie mam kompleksów - może to kwestia szczęścia a nie sprzętu ;))? Solidna konstrukcja rozkładanie na 3 części, dobre wyważenie, dobra dyskryminacja. Co do minusów to dla mnie - duża pucha z aku - 4 x R14 i bardzo energochłonny praktycznie co wyjazd to trzeba naładować.Wcześniej miałem Garetta na 3 R9 i chodził" na nich cały rok.Aha , jakiś czas temu odkryłem jeden z jego trybów pracy Mixed Mode (dzięki Proscan ;)) - jest t tryb mieszany stat.z dynam. i uwazam że to rewelacja. Nie wiem jak w innych wykrywkach ale tu to działa.
Pozdrawiam
Natan
Napisano
Aha - zapomniałem napisac że zimą też troche z nim chodzłem (pare cm śniegu i niewielki mróz) i nie było z nim i wyświetlaczem żadnych problemów. Jakby co to zapraszam na priva.
Natan
Napisano
dzięki za konkretną odpowiedź. co sądzisz o łączeniach rurek są dość solidne czy wyrabiają się z biegiem czasu? jest to rzecz na którą trezba zwrócić uwagę, może jakieś sugestie na co warto zwrócić uwagę przy zakupie.

Sebastian archeo"
Napisano
Witam,

Jak katarynka zwracam uwagę na kabel od sondy. Jeśli jest chudy", to na 100% po iluś tam latach (Spectrum to nie jest nowość) jest on do wymiany.

Dobrze też jest zwrócić uwagę czy dobrze działa podświetlenie.

powodzenia,

proscan

Napisano
i ostatnie pytanie czy white's eagle spectrum" to to samo co white's spectrum xlt" tylko z innym rodzajem zasilania, czy są też jakieś inne zasadnicze różnice?

Sebastian archeo"
Napisano
XLT to jest unowocześniona konstrukcjyjne odmiana Eagle Spectrum. Tzn. koncepcja układowa" jest niemal identyczna, ale wykonanie na innych elementach (jest ich mniej dzięki układom większej skali integracji).

Jeśli chodzi o osiągi, to nie zauważyłem różnic.

Niewątpliwą zaletą Eagle S. jest szybszy wyświetlacz, ale nietety mniejszy.

Wykrywacze XLT E-series mają szybsze wyświetlacze od zwykłych" XLT.

Mogę wysłać pdf-a z raportem technicznym nt. XLT w którym opisano niektóre różnice. Np. więcej programów własnych, możliwość nadawania im nazwy itp.

proscan
Napisano
Witam

Chodzę już pewien czas ze spectrum eagle i muszę powiedzieć że jestem z niego bardzo zadowolony !!!! Nie ma różnicy pomiędzy nim i Xlt jeśli chodzi o szukanie, jedyne co to tylko mniejsza puszka i większy wyświetlacz na którym wyswietla to samo :) zero problemów, poprostu polecam do monetek i innych drobiazgów po wpisaniu programu na all metal także sprawuje się idealnie :) Ja osobiście uważam że White'sy to najlepszy sprzęt !!! No tylko ts energiochłonność :) Ale to nie problem wystarczą akumulatorki :) Pozdrawiam
  • 2 months later...
Napisano
witajcie
zaczajam się mocno na takiego white'a i moje pytanie jest nastepujące:
czy tego typu sprzet ma jakąś tabliczkę(naklejkę) znamionową z choćby nawet numerem seryjnym lub opisem wersji wykrywacza,załadowanego softu itp.
Jeśli to nie problem to prosiłbym PROSCANA o podesłanie mi równierz tego pliku w pdf'ie oraz na koniec jeszcze prośba do użytkowników eagle'a o podesłanie manuala najlepiej w formie elektronicznej - jakby to nie był problem oczywiscie :)
pozdrawiam i z góry dzięki Piotr
Napisano
co do wersji softu w eagle spectrum to wydaje mi sie ze jest tylko jedna zreszta eagla nie da sie pomylic z czym innym
manual jest dostepny do zassania tutaj :
http://www.whiteselectronics.com/manuals/Spectrum%20Manuals/Eagle%20Spectrum%20Instruction%20Manual.pdf
pozdrawiam
gwene
Napisano

dzięki serdeczne gwene o to mi chodziło
jeszcze małe pytanko do proscan'a :
czy to jest gruby czy chudy kabelek??
a co do tabliczki/naklejki to wydaje mi się to nawet normalne bo choćby zwykły numer seryjny i sprawy gwarancyjne z tym związe itp... tak mi się przyjamiej wydaje :)
pozdr Piotr

Napisano
To jest chudy" kabelek.

Gwarancja na wykrywacze White'sa second hand" nie obowiązuje nigdzie. Tym bardziej w Polsce. Istnieje możliwość dokonaniu ransferu gwarancji", ale w przypadku tego wykrywacza i tak nie ma o czym mówić.

Informacje w numerze seryjnym są w jakiś tam sposób zakodowane i dostęp do azy wiedzy" na temat tego wykrywacza jest możliwy tylko u źródła, o ile taka koniecznośc zaistnieje.

Na 95% mogę potwierdzić, że wersja Spectrum miała tylko jedną wersję oprogramowania.

proscan

PS
plik z raportem został wysłany.

Napisano
witam
dzięki serdeczne za podpowiedzi - chyba wezmę ten sprzęt :)
pozdr.Piotr
P.S. ile moze kosztować w serwisie wymiana takiego kabelka ?? i czy wymieniają na oryginalny kabelek whites'a czy na jakiś działający zastępczy" :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie