Skocz do zawartości
  • 0

nieśmiertelnik Jamesa Bonda ???

magnus

Pytanie

Napisano

Witam!
Na Mierzei został wykopany ten oto nieśmiertelnik.
Ktoś może dokładnie rozszyfrować, kto go nosił?
Skąd wziął się nad morzem?
Na razie jedyna hipoteza to agent 007 ;-)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szukam informacji o tym nieśmiertelniku w imieniu swoim i kolegi, który go wykopał. Co do tego, że został znaleziony w ziemi nie ma żadnych wątpliwości. Gdyby to miała być podróbka, ktoś musiałby to wcześniej umyślnie zakopać... Nie wydaje mi się to jednak prawdopodobne.

Pozdrawiam i czekam na opinie!

Maciek
Napisano
http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=0&ktory=82754#82754 - poczytaj dokładnie. Od kolegi z Gdyni słyszałem pozatym o zakopywaniu lewych blaszek w Twoich rejonach - SS.Ers,Btl.Pacanow" i Archiwum X" to sztandarowe hity :) Pozatym ktoś u was zakopuje odpowiednio podstarzone" odznaki za walki z bandami".

pzdr

bjar_1
Napisano
Witam, o podobnych praktykach" też słyszałem. Swojego czasu różni mądrzy ( niestety z Warszawy) , między innymi w Sobieszewie, zakopywali podrabiane blaszki, żeby tym samym uwiarygodnić oryginalność tych, którymi handlowali.Zaczęło się od tego , że skupywali masowo czyste blaszki i wybijali co popadło - były i takie wpadki" jak blaszki z napisem pancer":-)
Pozdrawiam MTC
Napisano
sam kiedyś zakopałem blaszkę,i po 2,może3 latach znalazłem ją na Dominiku!
heca jak diabli,facet zaręczał o oryginalności artefaktu,itd.o ile pamiętam wołał dość sporo...
i oczywiście sam kopię czasem podróbki"(jak ten -pancer -np.)
taki żart...
pzdr600v
Napisano
hahaha schowaj go do pudełka...lub zacznij szukać właściciela w gronie Gdańskich poszukiwaczy:))))))))))nic więcej nie zdradze:) bandyci z cyny na mierzeji to rzeczywiście trafiają się średnio raz w miesiącu.....jedna z popularniejszych odznak:P.....pozdro
Napisano

Witam!
Na Mierzei został wykopany ten oto nieśmiertelnik.
Ktoś może dokładnie rozszyfrować, kto go nosił?
Skąd wziął się nad morzem?
Na razie jedyna hipoteza to agent 007 ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie