magnus Napisano 28 Październik 2004 Autor Napisano 28 Październik 2004 Witam!Na Mierzei został wykopany ten oto nieśmiertelnik.Ktoś może dokładnie rozszyfrować, kto go nosił?Skąd wziął się nad morzem?Na razie jedyna hipoteza to agent 007 ;-)
magnus Napisano 29 Październik 2004 Autor Napisano 29 Październik 2004 Szukam informacji o tym nieśmiertelniku w imieniu swoim i kolegi, który go wykopał. Co do tego, że został znaleziony w ziemi nie ma żadnych wątpliwości. Gdyby to miała być podróbka, ktoś musiałby to wcześniej umyślnie zakopać... Nie wydaje mi się to jednak prawdopodobne.Pozdrawiam i czekam na opinie!Maciek
bjar_1 Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=0&ktory=82754#82754 - poczytaj dokładnie. Od kolegi z Gdyni słyszałem pozatym o zakopywaniu lewych blaszek w Twoich rejonach - SS.Ers,Btl.Pacanow" i Archiwum X" to sztandarowe hity :) Pozatym ktoś u was zakopuje odpowiednio podstarzone" odznaki za walki z bandami".pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Słyszałem także o blaszkach Pozdrowienia z Warszawki" albo Wykopaliśmy wszystko przed wami - Warszawka" :) Patologia...
Frozzer Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 z archiwum x" zakopuja chlopak iz braniewa, a odznaki za bandy, sa wykonane jako odlew olowiany :)))
MTC Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Witam, o podobnych praktykach" też słyszałem. Swojego czasu różni mądrzy ( niestety z Warszawy) , między innymi w Sobieszewie, zakopywali podrabiane blaszki, żeby tym samym uwiarygodnić oryginalność tych, którymi handlowali.Zaczęło się od tego , że skupywali masowo czyste blaszki i wybijali co popadło - były i takie wpadki" jak blaszki z napisem pancer":-)Pozdrawiam MTC
marucha271 Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 sam kiedyś zakopałem blaszkę,i po 2,może3 latach znalazłem ją na Dominiku!heca jak diabli,facet zaręczał o oryginalności artefaktu,itd.o ile pamiętam wołał dość sporo...i oczywiście sam kopię czasem podróbki"(jak ten -pancer -np.) taki żart...pzdr600v
the_tuna Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 hahaha schowaj go do pudełka...lub zacznij szukać właściciela w gronie Gdańskich poszukiwaczy:))))))))))nic więcej nie zdradze:) bandyci z cyny na mierzeji to rzeczywiście trafiają się średnio raz w miesiącu.....jedna z popularniejszych odznak:P.....pozdro
teton111 Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 hehe ja mialem w rekach niesmiertelnik podoficera Johna Rambo =]Pozdro.Płyn
magnus Napisano 28 Październik 2004 Autor Napisano 28 Październik 2004 Witam!Na Mierzei został wykopany ten oto nieśmiertelnik.Ktoś może dokładnie rozszyfrować, kto go nosił?Skąd wziął się nad morzem?Na razie jedyna hipoteza to agent 007 ;-)
Pytanie
magnus
Witam!
Na Mierzei został wykopany ten oto nieśmiertelnik.
Ktoś może dokładnie rozszyfrować, kto go nosił?
Skąd wziął się nad morzem?
Na razie jedyna hipoteza to agent 007 ;-)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.