Skocz do zawartości

Ostatnie trafienia

the_tuna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A moglbys mi kolego Kudlaty napisac skad jestes dokladnie.Gdyz ja rowniez jestem z zachodniej Polski i mnie to niezmiernie ciekawi!!Mysle,ze nie sprawie klopotu swa prosba!!
Pozdrawiam
Rajtekzks
  • Odpowiedzi 327
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A ja jestem z wojewodztwa Lubuskiego,A juz myslale,ze trafi sie ktos zmoich okolic!!Mimo wszystko dawne gorzowskie pozdrawia serdecznie zyczac niezwykle owocnych poszukiwan!!!!
Napisano
Witam Serdecznie!Rajtek ja jestem z Gorzowa i równierz szukam ludzi z moch okolic aby z nimi współpracować...Może masz ochotę aby się poznać???Pozdrawiam SkinS!
Napisano
hehehe czemu nie... albo po co ich identyfikowac???Znam jednostke wiem w skład której dywizji wchodzi, czegóz mi jeszcze potrzeba wiecej???w naszych okolicach znajduje się setki blaszek zgubionych,czyli bez włascicela,Dla organizacji zajmujących się odnajdywaniem i zabezpieczaniem zwłok niemieckich zołnierzy liczy sie tylko to kiedy przy żetonie jest jego właścicel-znam to z autopsji.Nie udziela sie informacji o samych właścicielach blaszek jeżeli nie ma 100% dowodu iż nie żyje...pisze juz któryś raz na ten tamat i naprawde ludzie...nabierzcie troche praktyki w tym fachu a naprawde nie bedziecie takich rzeczy pisać...potwierdzi to chyba każdy który chodzi z kijem przez kilka sezonów...
mimo wszytko pozdrawiam za dobre intencje:)
Napisano
jutro jedziemy znowu czasać.......pozdrowienia dla wszystkich kopiacych...piwko się leje i trwa impreza... :)mamy nadzieje nie zawieść waszych oczekiwań:))))))
pozdro
Napisano
Piekne znaleziska, a takie pytanie czy jutro sie gdzies wybieracie? bo jakos mnie Ciągnie do lasu a nielubie samemu tzn mam stracha po pewnej wycieczce na stogi z wykrywacem . Jakbyście niemieli nic przeciwko to napiszcie do mnie onyxhor@wp.pl lub gg 1780623

pozdro -=Onyx=-
Napisano
Ja dziś w pięć godzinek -

- 28 łusek od Mosina ,przeważnie końcówka XIX wieku
- 46 łusek Mauser - z tego 90% to pierwszowojenne niemieckie
- 7 łusek 10,67 mm Berdan
- 5 łusek Mannlicher
- 1 łuska TT
- 1 łuska od karabinu Krnka 15,24 mm
- pocisk od kb Krnka 15,24 mm
- 14 pocisków mosinowskich - tępołukowe
- 3 pociski Berdan
- 6 guzików LWP :)
- 2 rosyjskie guziki czyste
- 1 ros. guzik z orłem - piechoty
- łuska bocznego zapłonu kal. ok. 9 mm
- łuska bocznego zapłonu 0,22'
- kilka blach ze skrzynek amunicyjnych z ros. napisami (sprzed 1915 r.)
- tarcza z ros. strzelnicy z resztkami czerwonej ,czarnej i białej farby [solidnie poszatkowana].

pzdr

bjar_1
Napisano

wczoraj bez większych rewelacji.....dobiliśmy miejsce do końca....efekty na zdjeciach:bagnet swt i mauser,kolba do empika,klamra stalowa wehramchtu,jajco ,spód do g43,magazynek do berety,pochwa do nożyka hj,mocowania na karabin w jakimś pojeżdzie,trzon od mausera...i takie tam inne... w sumie ogólny kibel...
ps.dla onyxa:przykro mi ale mamy komplet graczy:)
pzdr.chinczyk

Napisano
mateusz dokładnie!;)w siatkach jest nasza inwestycja długoterminowa-znaczy sie mosiądz na złom(łuski,oczka od masek i takie tam inne gadżety)...
a co do stogów to rzeczywiście radze uważać...bursztyniarze są żli na ludzi z wykrywaczami-ktoś ..coś wykopał i zapomniał chyba zakopać... .Prawie i mnie się dostało od 3 koksików.Na szczęście znałem lokalnego bursztynowego wataszke...i sprawa została rozwiazana polubownie...zresztą teren jest już potwornie zmaltretowany...
Napisano

Witam Wszystkich!!!! Dziś następne trafienie!!!! W okolicach Warszawy zobaczcie co trafiłem.I to wszystko z jednego dołka. A dokładnie wam powiem że były tam dwa tornistry niemieckie, a wnich właśnie to co widzicie>>>>

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie