RAJTEKZKS Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 A moglbys mi kolego Kudlaty napisac skad jestes dokladnie.Gdyz ja rowniez jestem z zachodniej Polski i mnie to niezmiernie ciekawi!!Mysle,ze nie sprawie klopotu swa prosba!!Pozdrawiam Rajtekzks
RAJTEKZKS Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 A ja jestem z wojewodztwa Lubuskiego,A juz myslale,ze trafi sie ktos zmoich okolic!!Mimo wszystko dawne gorzowskie pozdrawia serdecznie zyczac niezwykle owocnych poszukiwan!!!!
SkinS Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 Witam Serdecznie!Rajtek ja jestem z Gorzowa i równierz szukam ludzi z moch okolic aby z nimi współpracować...Może masz ochotę aby się poznać???Pozdrawiam SkinS!
piryt Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 ...no to już nikt nie zidentyfikuje właścicieli blaszek :-( (chciałbym być w błędzie)Pozdrawka
the_tuna Napisano 27 Październik 2004 Autor Napisano 27 Październik 2004 hehehe czemu nie... albo po co ich identyfikowac???Znam jednostke wiem w skład której dywizji wchodzi, czegóz mi jeszcze potrzeba wiecej???w naszych okolicach znajduje się setki blaszek zgubionych,czyli bez włascicela,Dla organizacji zajmujących się odnajdywaniem i zabezpieczaniem zwłok niemieckich zołnierzy liczy sie tylko to kiedy przy żetonie jest jego właścicel-znam to z autopsji.Nie udziela sie informacji o samych właścicielach blaszek jeżeli nie ma 100% dowodu iż nie żyje...pisze juz któryś raz na ten tamat i naprawde ludzie...nabierzcie troche praktyki w tym fachu a naprawde nie bedziecie takich rzeczy pisać...potwierdzi to chyba każdy który chodzi z kijem przez kilka sezonów...mimo wszytko pozdrawiam za dobre intencje:)
the_tuna Napisano 28 Październik 2004 Autor Napisano 28 Październik 2004 szelki po konserwacji razem z innymi pamiatkami po gdańskiej grupie H.G.
kudlaty Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 szczena opada, pozazdrościć kolekcji :-)
bjar_1 Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 The_tuna - Wy to macie tam chyba niewyczerpane zapasy na tej Mierzei... pozazdrościć! Śliczne blaszki!pzdrbjar_1
mateusz2005 Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 Piękne fanty,gratulacje i oczywiscie czekam na wiecej fotek.Pozdrawiam
wons Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 i ponownie mowę mi odjeło... Gratulujęi pozdrawiamwons
the_tuna Napisano 28 Październik 2004 Autor Napisano 28 Październik 2004 jutro jedziemy znowu czasać.......pozdrowienia dla wszystkich kopiacych...piwko się leje i trwa impreza... :)mamy nadzieje nie zawieść waszych oczekiwań:))))))pozdro
the_tuna Napisano 28 Październik 2004 Autor Napisano 28 Październik 2004 psniestety wszystko się kiedyś kończy...niestety....byle nie za szybko;)
HARRY Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 tylko zebys wstal rano:)bo znowu bede czekac .....browary...sen...a ja czekam.hehemiejmy nadzieje ze cos jutro wyjdzie.do jutra o 11!
OnyX Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Piekne znaleziska, a takie pytanie czy jutro sie gdzies wybieracie? bo jakos mnie Ciągnie do lasu a nielubie samemu tzn mam stracha po pewnej wycieczce na stogi z wykrywacem . Jakbyście niemieli nic przeciwko to napiszcie do mnie onyxhor@wp.pl lub gg 1780623pozdro -=Onyx=-
wons Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 no i jak tam łowy panowie?wrzućcie cosik bo usycham z ciekawości:)z pozdr. WoNs
bjar_1 Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Ja dziś w pięć godzinek - - 28 łusek od Mosina ,przeważnie końcówka XIX wieku- 46 łusek Mauser - z tego 90% to pierwszowojenne niemieckie- 7 łusek 10,67 mm Berdan- 5 łusek Mannlicher- 1 łuska TT- 1 łuska od karabinu Krnka 15,24 mm- pocisk od kb Krnka 15,24 mm- 14 pocisków mosinowskich - tępołukowe- 3 pociski Berdan- 6 guzików LWP :)- 2 rosyjskie guziki czyste- 1 ros. guzik z orłem - piechoty- łuska bocznego zapłonu kal. ok. 9 mm- łuska bocznego zapłonu 0,22'- kilka blach ze skrzynek amunicyjnych z ros. napisami (sprzed 1915 r.)- tarcza z ros. strzelnicy z resztkami czerwonej ,czarnej i białej farby [solidnie poszatkowana].pzdrbjar_1
the_tuna Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 wczoraj bez większych rewelacji.....dobiliśmy miejsce do końca....efekty na zdjeciach:bagnet swt i mauser,kolba do empika,klamra stalowa wehramchtu,jajco ,spód do g43,magazynek do berety,pochwa do nożyka hj,mocowania na karabin w jakimś pojeżdzie,trzon od mausera...i takie tam inne... w sumie ogólny kibel...ps.dla onyxa:przykro mi ale mamy komplet graczy:)pzdr.chinczyk
the_tuna Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 pomyslałem że dorzuce jeszcze jedno zdjęcie...
mateusz2005 Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 no widze ze tym razem udeżyliscie w bron białą :Da co sie kryje w tych przepastynach siatkach po prowej stronie fotki?POZDRO
the_tuna Napisano 30 Październik 2004 Autor Napisano 30 Październik 2004 mateusz dokładnie!;)w siatkach jest nasza inwestycja długoterminowa-znaczy sie mosiądz na złom(łuski,oczka od masek i takie tam inne gadżety)...a co do stogów to rzeczywiście radze uważać...bursztyniarze są żli na ludzi z wykrywaczami-ktoś ..coś wykopał i zapomniał chyba zakopać... .Prawie i mnie się dostało od 3 koksików.Na szczęście znałem lokalnego bursztynowego wataszke...i sprawa została rozwiazana polubownie...zresztą teren jest już potwornie zmaltretowany...
mateusz2005 Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Jak bys mógł wrzuć fote tej klamerki po oczyszczeniu,fajną tam macie glebe,stal sie ładnie zachowuje.Pozdrawiam
Tominew Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Witam Wszystkich!!!! Dziś następne trafienie!!!! W okolicach Warszawy zobaczcie co trafiłem.I to wszystko z jednego dołka. A dokładnie wam powiem że były tam dwa tornistry niemieckie, a wnich właśnie to co widzicie>>>>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.