Rumburak Napisano 25 Październik 2004 Autor Napisano 25 Październik 2004 Przeczytajcie to! Ubawicie się: Ukradli rury PCV, by zrobić z nich armatę do strzelania martwymi kurczakami. Tak tłumaczył się jeden z dwóch 18-latków, których prokuratura w Żaganiu w Lubuskiem oskarżyła o kradzież na szkodę jednej z firm budowlanych - poinformował w poniedziałek PAP rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Zielonej Górze Kazimierz Rubaszewski.Za kradzież obu nastolatkom grozi od 3 miesięcy do 5 lat więzienia. Obaj młodzi ludzie są uczniami szkół średnich. Dotychczas nie byli karani. Jeden z młodych ludzi wyjaśnił, że ze skradzionych rur PCV o dużej średnicy zamierzał wykonać armatę do strzelania martwymi kurczakami. Prototyp takiej armaty widział w miesięczniku CKM. Jako materiału miotającego miał użyć perfum w sprayu. Tak wykonane urządzenie miał zamiar zaprezentować w szkole w ramach zajęć z kreatywności.RANY! TRZEBA NAPISAĆ O TYM DO SEJMU I ZMIENIĆ USTAWĘ O BRONI I AMUNICJI!! NALEŻY ZAKAZAĆ SPRZEDAŻY: kurczaków (kule armatnie), rur PCV i innych (lufy niegwintowane) i dezodorantów w spraju (proch strzelniczy)
MK Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 Dobre :)leichte PCV-Haubitze. No, no, MAXIM działa na wyobraźnie.Czy to debilne tłumaczenie po kradzieży czy rzeczywiście mieli taki zamiar - i tak idioci z nich na grandę.
hakas Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 Chłopaki a co na te kurczaki powiedzą ekolodzi i obrońcy prza zwierząt? Przeciez taki kurak to dopiero sztresa załapie jak go wystrzelom. Ha ha ;-{)
Magach7 Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 Śmiejcie się ale ja taką armatę już zrobiłem. Oczywiscie w wersji mini do strzelania korkami od wina :D Fajna zabawa tylko ładunek miotający dość drogi!
osterode Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 taki kurak to groźna broń!!!!mrożony ma twardość kamienia-nie daj bóg indyk!!!!!!!!!!!pozdrawiam
Rumburak Napisano 25 Październik 2004 Autor Napisano 25 Październik 2004 Ale mam nadzieję, że Magach nie ukradłeś rur PCV czy tam innych do strzelania tymi korkami? Bo jakby co to zaraz do prokuratury w Żaganiu cię odeślemy ;-) he, he!
Magach7 Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 Niet- podczas budowy domu zostało parę to je wykorzystałem :-) Przy użyciu petard jako materiału miotającego uzyskałem donośność (przy strzelaniu korkiem) około 40 m! marzy mi się większa wersja.... P.s- właściwie to nie była armata tylko moździerz- KorekPCVMorser 1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.