bjar_1 Napisano 23 Październik 2004 Autor Napisano 23 Październik 2004 Proszę o pomoc - dziś w czasie spaceru po carskiej strzelnicy i przyległym do niej poligoniku odkryłem dziwne konstrukcje ziemne - okrąg z górką pośrodku i dwoma wejściami. Średnice okręgu są różne - wahają się od 4 do 8 metrów.
bjar_1 Napisano 23 Październik 2004 Autor Napisano 23 Październik 2004 z góry wygląda to tak - średnica 4-8 metrów ,obecna głębokość - około 50-60 cm.Co to jest? Spotkaliście się z czymś podobnym?pzdrbjar_1
yoony Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 piekne liscie:)tyle ze nic nie widac a moze to byc np stanowiski flaka?
wons Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 być może jest to coś w stylu okopu taktycznego, podbne jak i inne - chociażby fragmenty okopu - wybetonowane-służace do ćwiczeń obsługi ckmu są na aszej" strzelnicy i poligonie i to zarówno te po Niemcach jak i Rosjanach(mniej starannie wykonane:) ). Piszę być może, bo dość dziwny jest tego kształt, ale lokalizacja na strzelnicy...-
bjar_1 Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 Ogólnie w lesie znalazłem tego kilkanaście ,na pewno nie są to żadne stanowiska FlaKa ,gdyż w środku i na zewnątrz znajduje się łuski od Mosina (głównie z lat 1891-1905 ,ale to mniej ważne).Brat podsunął mi pomysł ,że może są to polowe" ,poligonowe" palarnie. Siedziało się z fajeczką na krawędzi okręgu ,a niedopałek rzucało na górkę...Załączam 'poprawione' zdjęcie ,sorry że takie kuriozalne :)pzdrbjar_1
Pytanie
bjar_1
Proszę o pomoc - dziś w czasie spaceru po carskiej strzelnicy i przyległym do niej poligoniku odkryłem dziwne konstrukcje ziemne - okrąg z górką pośrodku i dwoma wejściami. Średnice okręgu są różne - wahają się od 4 do 8 metrów.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.