Fenrir Posted November 18, 2002 Author Share Posted November 18, 2002 Guzik srebrny, nie sygnowany, średnica ok 2,5 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wykrywacz Posted November 19, 2002 Share Posted November 19, 2002 Sznowny Kolego,Twoje znalezisko to - prawdopodobnie - guzik liberyjny. Niestety nie odnalazłem w moich zbiorach herbu na nim przedstawionego. grubyp.s. Zajrzyj na stronę muzeum guzików: http://free.art.pl/guziki/zbiory/guziki.htmlW zeszłym roku posłałem tam maila z prośbą o identyfikację znalezionego przeze mnie guzika, ale do dziasiaj nie odpowiedzieli (tzn. olali mnie). Spróbuj i Ty, ale raczej nie liczyłbym na pomoc z ich strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 21, 2002 Share Posted November 21, 2002 A gdzie go znalazłeś? Pytam, bo w wakacje znalazłem 4 srebrne widelce z bardzo podobnym herbem tzn. w górnej części tarczy 3 gwiazdy a w dolnej 2 zwierzaki (psy?).Widelce znaleziono we wsi Orzelec (Kattenhorst) na pd.zach. od Gorzowa Wlkp.Z tego co udało mi się zorientować, to herb na pewno był używany przez jakiś ród w Niemczech (na widelcach niemieckie próby srebra). Brak go w herbarzu wymarłych rodów Brandenburgii. Szukam dalej bo temat może być ciekawy.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fenrir Posted November 23, 2002 Author Share Posted November 23, 2002 Guzik znaleziono we Wschowie. Jeżeli znajdziesz coś na ten temat to daj znać, ponieważ nie mam dostępu do tego typu materiałów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fenrir Posted November 18, 2002 Author Share Posted November 18, 2002 Guzik srebrny, nie sygnowany, średnica ok 2,5 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Fenrir
Guzik srebrny, nie sygnowany, średnica ok 2,5 cm.
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.