Fenrir Napisano 18 Listopad 2002 Autor Napisano 18 Listopad 2002 Guzik srebrny, nie sygnowany, średnica ok 2,5 cm.
wykrywacz Napisano 19 Listopad 2002 Napisano 19 Listopad 2002 Sznowny Kolego,Twoje znalezisko to - prawdopodobnie - guzik liberyjny. Niestety nie odnalazłem w moich zbiorach herbu na nim przedstawionego. grubyp.s. Zajrzyj na stronę muzeum guzików: http://free.art.pl/guziki/zbiory/guziki.htmlW zeszłym roku posłałem tam maila z prośbą o identyfikację znalezionego przeze mnie guzika, ale do dziasiaj nie odpowiedzieli (tzn. olali mnie). Spróbuj i Ty, ale raczej nie liczyłbym na pomoc z ich strony.
Gość Napisano 21 Listopad 2002 Napisano 21 Listopad 2002 A gdzie go znalazłeś? Pytam, bo w wakacje znalazłem 4 srebrne widelce z bardzo podobnym herbem tzn. w górnej części tarczy 3 gwiazdy a w dolnej 2 zwierzaki (psy?).Widelce znaleziono we wsi Orzelec (Kattenhorst) na pd.zach. od Gorzowa Wlkp.Z tego co udało mi się zorientować, to herb na pewno był używany przez jakiś ród w Niemczech (na widelcach niemieckie próby srebra). Brak go w herbarzu wymarłych rodów Brandenburgii. Szukam dalej bo temat może być ciekawy.Pozdrawiam.
Fenrir Napisano 23 Listopad 2002 Autor Napisano 23 Listopad 2002 Guzik znaleziono we Wschowie. Jeżeli znajdziesz coś na ten temat to daj znać, ponieważ nie mam dostępu do tego typu materiałów.
Fenrir Napisano 18 Listopad 2002 Autor Napisano 18 Listopad 2002 Guzik srebrny, nie sygnowany, średnica ok 2,5 cm.
Pytanie
Fenrir
Guzik srebrny, nie sygnowany, średnica ok 2,5 cm.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.