seemann Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 zuuupełnie przypadkowo trafiłem na taki stary dość, bo z 2002 roku artykuł:http://www.teatr.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=4781ktoś coś wie, jaki dalszy los owego wraku? Ja osobiście pamiętam tylko jeden, zaraz przy brzegu, gdy jeszcze mola nie było, ale sam widziałem jak go saperzy usunęli (czyt. wysadzili w powietrze). Więc jest/był drugi?pozdrseemann
dzasiek Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 I tak juz na nim nie będziesz nurkować,Dzięki wspaniałościom nowej ustawy musisz na 21 dni przed planowanym nurkowaniem przewidzieć:1.pogodę 2.jaki będzie kuter 3.kto będzie nurkować.Trzeba być debilem by tworzyć takie prawne dziwolągi.W każdym cywilizowanym kraju można nurkować kiedy się chce i z kim się chce i nikt nie bawi się w takie idiotyczne zezwoleniaPozdrawiam
seemann Napisano 19 Październik 2004 Autor Napisano 19 Październik 2004 powiem szczerze, że ustawę to ja serdecznie (...), urodziłem się w Brzeźnie i niech mi urzędnik przyjdzie i powie że czegoś tam nie można robić, powodzenia ;-)A tak a'propos - on tam jeszcze jest? Jak głęboko, widać go jakoś, np. z mola, i co to właściwie jest?pozdrSeemann
beaviso Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Tam w 1945 był wyrzucony na brzeg kadłub torpedowca budiowanego u Schichaua w Elblągu, bodajże T-40. Podczas holowania 23.03.2004. został porzucony po wyjściu z portu przy plaży w Brzeźnie. Istniały nawet fotki, niestety ludzi na nim stojących (toteż nie było widać sylwetki i okolicy). Może cos po nim pozostało, o ile wysadzali go na miejscu zamiast ściągnąć z mielizny. Kto wie?
beaviso Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Huehehehe, podczas holowania 23.03.1945. of korz :)
seemann Napisano 19 Październik 2004 Autor Napisano 19 Październik 2004 o T 40 czytałem, ale myślałem dotychczas, że to ten, którego wysadzono parę lat temu, leżący zaraz praktycznie przy brzegu wzdłuż plaży (charakterystyczny, bo nad wodę wystała rura jakaś).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.