Skocz do zawartości

Próba stworzenia 28.SS-Freiwilligen-Panzergrenadier Division Wallonien na Śląsku!!

Folkersam

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 169
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 year later...
oo,ktoś wygrzebał stary temat..:-) cóż,od czasu do czasu dwóch,trzech walończyków pojawia się tu i tam-np.na ostatnich Wyrach było dwóch takowych:-) temat nie został zaniechany,ale stanowczo za mało osób na śląsku próbuje cokolwiek zrobić w kierunku stworzenia czegoś w miarę trwałego. a grupą było zainteresowane nawet jedno z pobliskich muzeów...cóż,ludzi i chęci brak.kilka osób nadal próbuje coś zdziałać,może warto odświerzyć wątek??

Szanowni Państwo!

Wyluzujcie!!! To dział dotyczący próby stworzenia GRH Wallonien" a nie forum historyczne!!!!!!!!!!!!!!!!

Ludzie piszcie na temat!!!!

Co do GRH Wallonien", to proponuję abyście przyjechali na piknik 1-2 lipca do Haźlacha pod Cieszynem i tam pogadamy!!!!

RTK

17GvB!!!

Niniejszym na forum Odkrywcy, chciałbym otwarcie i publicznie przeprosić, Ciebie i wszystkich pozostałych członków Twojej GRH, za nieodpowiedzialne użycie podpisu GRH GvB"!!!
Błąd wynikał z mojej nadinterpretacji pewnych faktów i wypowiedzi!
Myliłem się, popełniłem błąd i teraz przepraszam!!!

Przepraszam!
Zachowałem się jak gówniaż!
To się więcej nie powtórzy!!!!

Zaproszenie jest tylko i wyłącznie w moim prywatnym imieniu!!!

PS. Nie rozumię tylko skąd to oburzenie i to ze strony
17GvB
podpis był GRH GvB" a nie 17GvB
GRH GvB" czyli Germanie versus Bolszewicy" to projektowana Nieformalna Grupa Rekonstrukcji Historycznej zajmująca się ogólnie tematem Frontu Wschodniego!

Jeśli ktoś z 17GvB poczuł się urażony jeszcze raz przepraszam!!!!

RTK

• 1 year later...
J-23 a moim zdaniem świadczy o Leonie Degrellu fakt ze sam ruszał do boju z żołnierzami uzbrojony w 2 MP40... Pokaż mi polskiego dowódcę z września 39 roku albo innego alianckiego który by sie na to zdobył... Osobiście o takim nie słyszalem.

2 MP-40 HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ludzie czy juz całkiem powariowaliscie?Jestem szefem grupy ktora odtwarza Walonczyków" od siedmiu lat i jakos nie słyszałem zeby Leon napitalał z 2 Mp-40-co za bzdury!!!!!
Degrelle był dzielnym człowiekiem i doskonałym dowodca ale bez przesady nie robcie z goscia Rambo.

Leszek Szrejder
GRH.Reichshof 1944

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie