SkinS Napisano 17 Październik 2004 Autor Napisano 17 Październik 2004 Wykopałem ostanio starą,niemiecką tablicę rejestracyjną.Jest ona w zadowalającym stanie lecz w,niektórych miejscach widnieje rdzawka i w związku z tym mam pytanie do szanownych kolegów...W jaki sposób mozna sie pozbyc tej nalecialości rdzy aby nie uszkodzic farby znajdujacej sie po nią????...Za wszelkie odpowiedzi i porady z góry dziękuje. POzdro SkinS!
kloki Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 Trzeba użyć Fosolu. Temat był już przerabiany wielokrotnie, dlatego polecam wstukać w wyszukiwarke forum Fosol".Pzdr.
ARQ Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 Z doswiadczenia wiem ze po fosolu to niewiele zostanie z farby
SkinS Napisano 17 Październik 2004 Autor Napisano 17 Październik 2004 Właśnie chciałbym uniknąć działań z fosolem bo wiem ze swoich doświadczeń,że fosol jest dość żrący i potrafi adeżreć"to naczym nam najbardziej zależy..Może ma ktoś inne pomysły????
walther Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 Witam!może by spróbować WD-40,ponoć rozmiękcza rdze,a potem mógłbyś delikatnie próbować oczyścic rejestracje!
SkinS Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 Dzięki walther za podpowiedż i wyprubuje Twój sposób...Mam nadzieje,że okaże sie skuteczny!!!Pozdro.SkinS
simon07 Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 Siemka - wez załatw z mleczarni koniecznie plynnej serwatki - nie zadnej w proszku - i wrzuc na 3 4 dni - efekt murowany - potem obcieta szczoteczka do zebow i dajesz - bajka. Sposob spreawdzony. pozdro.
SkinS Napisano 19 Październik 2004 Autor Napisano 19 Październik 2004 Wielkie dzięki Simon za radę i właśnie Twój sposób wykorzystam do czyszczenia,tym bardziej,że mam dostęp do serwatki.Jeszcze raz dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.SkinS
Boruta Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Czytałem na forum, że wd-40 niszczy farbę.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.