wiciu_r Napisano 15 Październik 2004 Autor Napisano 15 Październik 2004 Ciakawe do czego to miało służyć ?
stedke Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 moim zdaniem jest to bardzo stary grzebien.z czego jest wykonany??pozdrawiam
wiciu_r Napisano 15 Październik 2004 Autor Napisano 15 Październik 2004 zęby są ze stali grubości 3mm, rączka prawie 5 mm
hakas Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 mitek jak byś przyłożył węgorzowi takim ustrojstwem to mało by z niego zostało. Też myślałem o ościeniu ale ma za krótkie, za grube zęby poza tym brak na nich charakterystycznych zadziorów na końcach zębów.To jest kowalska robota krzywo ponacinane zęby może to jakaś skrobaczka?
vonadamski Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 Witam!!!To jest widelec trolla i zgodnie informacjami uzyskanymi z kiążek Tolkiena będzie miał może nawet kilka tysięcy lat!!! Fajny fancior. Na allegro się będą o niego zabijać :)Z uśmieszkiem vonadamskiA tu odpowiedz bardziej normalnego vAd`aWitam!!!Mi to wygląda na grzebień. Może nawet koński :):):)Z powazaniem vonadamski
mietek Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 A jakieś jezioro obok jest? Podobnymi się polowało na węgorze.
wiciu_r Napisano 15 Październik 2004 Autor Napisano 15 Październik 2004 No dobra, przyznam się, ojciec znalazł to na przedgórzu alp francuzkich (moim BH LS). Jeziora w pobliżu (30km) nie ma. Na skraju miejscowości Pontaix datowanej z czasów rzymskich. Było 30cm pod powierzchnią w glinie stąd też ten kolor bo na razie nieoczyszczone.Pozdrawiam
osterode Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 a mi to wygląda na dłuto do obróbki kamienia.pozdrawiam
wons Napisano 15 Październik 2004 Napisano 15 Październik 2004 a może to jest odlew łapki ptaszka po Czarnobylu? :) pozdr. wons
Pytanie
wiciu_r
Ciakawe do czego to miało służyć ?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.