Skocz do zawartości
  • 0

Pociski

jasradocha7

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich znawców tematu!
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi co to za amunicja,z jakiej broni ją wystrzelono i jaki zasięg miała ta broń.
Z góry dzięki bo mi naprawdę zależy.Wykopaliśmy to cacko ostatnio z kolegą ale oczywiście zostawiliśmy w spokoju.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prawdopodobnie pozostałość po gospodarstwie umieszczonym na wzniesieniu.Studnia ciekawa, bardziej interesuje mnie ten skalniak"
z szacunkiem VJ
Napisano
Witam wszystkich znawców tematu!
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi co to za amunicja,z jakiej broni ją wystrzelono i jaki zasięg miała ta broń.
Z góry dzięki bo mi naprawdę zależy.Wykopaliśmy to cacko ostatnio z kolegą ale oczywiście zostawiliśmy w spokoju.
Napisano
Bo sie pomylilem.Prosze o naprawde konkretna odpowiedz co to i z jakiej broni.jaki miala zasieg?mam chyba stanowisko gdzie te pociski spadaly.wykopalismy sporo fajnych fantów.tak jakby sie ktos bronil,a ktos ich ostrzeliwal.Mysleże to pierwsza wojna ale takie numery juz sie chyba zadko zdarzaja
Napisano
I w ogole miesce chyba sredniowieczne.jutro wpuszcze fotki.Jestem pewien ze to nieznana potyczka pierwszo wojennych wojsk.Fanty sa niezle ale nie zdradze jakie.Moge powiedziec,że miejsce jest pod śzczytnem na Mazurach
Napisano
jasradocha
200 letnie drzewa owocowe? - jakie gatunki?
brzoza 300-400 lat?
Nie widzialem brzozy starszej niz 150 lat (co teoretycznie jest mozliwe choc malo prawdodpodobne) a troche po lesie chodzilem (zawodowo). Wieki ktore podajesz nie wchodza w rachube.
Te twoje (tylko na podstawie zdjec, bo nie mam nawet piersnicy - jakies 70-100 lat max.)
powodzenia w kopaniu.
gajowy
Napisano

Caly komplesk jest otoczony pozostalosciami muru ktory widac wczesniej.w srodku kompleksu polanka,a nad stawem drzewa owocowe mysle ze okolo 200 letnie.Brzozy na okolo datuje na jakies 300,400 lat.naprawde potega.co to moze byc?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie