Skocz do zawartości

nowy ultra

rigel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Obiecałem kiedyś, że będę podawał najnowsze wiadomości o wykrywaczu ULTRA , byłem z tym wykrywaczem trzy razy z rzędu po kilka godzin i jak do tej pory nie zawiódł mnie a wręcz przeciwnie przyprawił o niesamowite zdumienie. Nieśmiertelniki i odznaczenia wykrywał z bardzo dużej głębokości, kolega który chodzi na EKSPLOTERZE 2 nie mógł namierzyć połówki nieśmiertelnika, która była w dołku około 50 cm., a ULTRA wskazał to idealnie. Odznaczenie wielkości 5 zł. mosiężne wyciągnięte było z około 45 cm. Ręcze to swoim dobry imieniem. Z poważaniem RIGEL.
P.s podziękowania dla producenta za szybką wymianę kabla przy sondzie, facet sie stara.
Napisano
Witam.
Trzy razy z rzędu po kilka godzin" I już się kabelek uszkodził !?. Wiadomo dobre imie dobra firma :)))
Pozdrawiam Mors.
Napisano
rigel nie rób jaj, w nocy to my, wiemy czego się szuka !!
R. ULTRA !?
Miałem możliwość, dotknąć tej wykrywki .!
Dla zainteresowanych,mogę podać moje spostrzeżenia
Polski sprzęt, w 80% dogonił zgniły zachód.
Wykrywka , Pana R. , jest świetna za oferowaną cenę.
Dobry zasięg , dyskryminacja, wszystko na dobrym poziomie.
Brak dopracowania w szczegółach, męcząca gałkologia, materiały, gabaryty,waga. Jeśli, ktoś, nie używał sprzętu zachodniego, to będzie zadowolony.!
Na początek jest O.K.
- woojec -

Napisano
Woojec nie jestem fanatykiem ani fanem polskiego sprzetu, ale znów argumentujesz w dziwny sposób.
męcząca gałkologia, materiały, gabaryty,waga. Jeśli, ktoś, nie używał sprzętu zachodniego, to będzie zadowolony.!"
- Twoim zdaniem męcząca gałkologia, a ty próbujesz chodzić z droższymi zachodnimi? Proponuję Tesoro Cortes, tylko jedno pokrętło
- materiały? ...no tak można jeszcze obić skórą i dać drewnianą rączkę
- gabaryty, waga? trzymałes kiedyś w ręku np. Minelaba musketer?

Sorry, ale opiniujesz sprzęta, a to do czegoś zobowiązuje. Trochę konkretów kolego a nie puste słowa.

Pozdrawiam
Andreos
Napisano
jeden woli rybki, drugi akwarium...kupilem ultre jako pierwsza wykrywke w mojej historii kierujac sie opiniami na forum (czytalem ze 3 godzinki...)i zakupu w zaden sposob nie zaluje. przyslali mi w dwa dni, juz zdazylem z nim pobiegac...
Napisano
i tak jestem zadowolony z siebie, ze nie musialem sie duzo nakopac. sprawdzilem jak dziala dyskryminacja na drobnych smieciach, dostroilem do gruntu i zaczalem machac. wyskoczyly dwie luseczki (nie wiem od czego ale bicia bardzo wyrazne...)trojkatna blaszka od jakiegos pojazdu niemieckiego z nazwa producenta, luska z 1914 r i jakies kulki, drobnica ale mnie ucieszyla...jak na pierwsze podejscie. wykrywka w miare lekka, nietegi jestem ale 4 godziny intensywnie pomacham, z galkologia nie mialem zadnego problemu...
Napisano
woojec , jak ultra dla ciebie jest ciężka , to nie mam pojęcia jaki sprzęt zachodni do niej porównywałeś , dla mnie wagowo jet to porównywalne do leciutkich tesoro.
Napisano
Czy zrobienie imitacji wizualnej Whites'a 4900 D z końca lat osiemdziesiązych ubiegłego stulecia to jest doganianie w 80% zachodu? Nie oceniam elektroniki bo wykrywacza nie znam (ale się domyślam).
Napisano

Skan dla tych, którzy są za młodzi aby te antyki pamiętali lub dla przypomnienia.
Proszę bez pyskówek, moja wypowiedź jest tylko po to aby ważyć co się mówi i aby więcej nie było wypowiedzi w rodzaju: polskie wykrywacze są takie same jak zachodnie tylko ulepszone" (wypowiedź jednego z wiodących producentów" na konkurencyjnym forum).

Napisano
Witam!
W tej chwili poczułem się wywołany do tablicy.
Panie Andrzeju - jako sprzedawca i przedstawiciel zachodnich firm - a więc osoba zarabiająca pieniądze ze sprzedaży wykrywaczy innych niż Ultra" powinien przestrzegać Pan zasad zdrowej konkurencji i reklamy .
Pańskie wypowiedzi ( podobnie jak moje ) mogą być z gruntu nieobiektywne bo zależy nam na zwiększeniu sprzedaży własnych produktów.
Kupiecka rzetelność i uczciwość jest najlepszą reklamą - nie zaś próba dyskredytacji wykrywacza bardzo konkurencyjnego ( bo zaskakująco dobrze wypadającego w porównaniu z tańszymi Tesoro ) .
Mimo tego iz jest Pan moją konkurencją życzę wielu zadowolonych klientów i obiektywizmu w wypowiedziach .
Serdecznie pozdrawiam RUTUS.

Napisano
Witam również,
Nigdy nie należałem do szczególnie grzecznych chłopców i lubię czasami wkładać kij w mrowisko. Stosunki nasze ostatnio bardzo się poprawiły i tak trzymać. Pańska wypowiedź jest w porządku. Designer Pańskiego wykrywacza jest pod głębokim wpływem White'sa i moje zdanie na ten temat wyraziłem wcześniej, a ponieważ jest to wzór sprzed prawie 20 lat to wyraziłem opinię, że nie jesteśmy w 80% bliżej zachodu. Zgodziłbym się może na 20 %,ale to jest tylko moja opinia i wcale nie muszę mieć racji
Pozdrawiam.
Napisano
Do Raneda
Jak ktoś odważy się mieć inne niż Pan zdanie lub pisze coś, co się Panu z jakichś względów nie podoba, to atakuje Pan taką osobę ze szczególną zaciekłością /mowa o Pańskich wypowiedziach z podobnego tematycznie forum/. Potem krytykuje Pan sposób, w jaki zostało sformułowane pytanie pytanie, lecz nie potrafi Pan powiedzieć, jak poprawnie należałoby je zadać.
Jako dystrybutor zachodniego sprzętu, na który nie każdego stać, powinien Pan zachowywać się godniej, zwłaszcza, że jak sam Pan pisze, nie miał Pan sprzętu, o którym mowa, w ręku. Jest to, moim subiektywnym zdaniem, bardzo nieprzyjemne zachowanie, mające na celu zdyskredytowanie sprzętu, o którym nie ma Pan pojęcia.
Napisano
Raned, nie ajeżdżaj" na Whitesa, bo robi się ze mną coś takiego jak z Tobą, gdy ktoś najeżdża na Tesoro mimo, że ja nie mam w tym absolutnie żadnego interesu. W związku z powyższym nie mogłem powstrzymać się od tej drobnej złośliwości. Pozdrawiam
Mrand
Napisano
Mayan był produkowany około 1980 r. Kto zerżnął z kogo nie wiadomo, ale jest wyraźna różnica w usytuowaniu potencjometrów. Pozostaje nadal pytanie czy coś co zostało zaprojektowane tak dawno może być nowoczesne.
Pozdrawiam.
Napisano
Można się również zacząć zastanawiać, jak by Pan zareagował, gdyby ktoś w podobnym tonie pisał o towarze, który jest przez Pana sprzedawany. Sądząc z Pana poprzednich zachowań, byłby Pan bardzo napastliwy i nieprzyjemny. To kawałek czysto polskiej skłonności do up....alania bliźnich podlany sosem kapitalistycznego niszczenia wszelkimi dostępnymi metodami konkurencji.
Podobno T. A. Edison był niezłym gangsterem : wynajmował zbirów, którzy jego konkurentów niszczyli poprzez łamanie kości i demolowanie warsztatów pracy. Oczywiście porównanie z Edisonem jest mocno na wyrost : Pan, w przeciwieństwie do Pana Rutyny niczego nie wymyślił. Pan to tylko sprzedaje. A metody... Metody, którymi się Pan posługuje, są, jak wcześniej napisałem, mocno nieprzyjemne.
Życzę Panu, żeby trafił się kiedyś ktoś podobny do Pana, będący dealerem sprzętu konkurencyjnej firmy. Przekona się Pan wtedy, jaka to przyjemność spotkać kogoś do siebie podobnego.
Napisano
witam!
Każda wcinka" o nienowoczesności - mimo,że niby formalnie odnosi się do tesoraka sprzed 20 lat, moze być kojarzona przez niezorientowanych czytelników z moim detektorem.Każdy kto zna sie na zasadach reklamy ( i antyreklamy )zna tę zasadę.Dlatego podkreślam : Ultra" została zaprojektowana jakieś PÓŁ ROKU TEMU a nie w 1980. Jest bez wątpienia detektorem nowoczesnym - w środku siedzi mikroprocesor i robi tam konkretną robotę ( część filtrów jest realizowana czysto programowo, jest też algorytm wycinania zakłóceń i wspomagania dyskryminacji)
Wszelkie uwagi typu: staroć itp " nijaj się mają do Ultra". Wygląd zewnętrzny wykrywacza jest jaki jest bo mi się white's podoba i już. Poza tym są tylko trzy możliwosci zrobienia detektora : rura w S" i pudełko na górze (Tesoro), rura z uchwytem i pudło na dole (White's)
oraz rura z uchwytem i pudło na uchwycie ( Fisher). Zawsze będzie źle bo zawsze nowy detektor będzie przypominać stary.Nic innego się nie wymysli ( w kwestii wyglądu !!)
pozdrawiam RUTUS
Napisano
No nie ;-) przecież się wymyśli. Rura S" i pudełko pod rurą poniżej uchwytu. Tylko to też nie jest nowe: muszkieter i suweren minelaba'a, oraz francuskie XP ;-)))

Jest też oryginalny" pomysł - elektronika na samym dole drążka, blisko cewki - tak żeby kabla nie trzeba było okręcać wokół drążka. Tylko kurde jakoś nikt nie chce robić takich wykrywaczy.

A dyskutowanie z Denarem nie ma najmniejszego sensu bo on i tak wie wszystko najlepiej więc po co?
Napisano
Witam!

Faktycznie za dużo możliwości – jeśli chodzi o wygląd - to nie ma. Jednak przykład firmy XPmetaldetector pokazuje, że można zaprojektować detektor, który wygląda atrakcyjnie i jest inny niż konstrukcje konkurencji.

White’s jest chyba przykładem na najbardziej proste i oczywiste rozwiązanie. Jedno z bardziej funkcjonalnych – potencjometry na górze obudowy to detektor dla prawo i lewo ręcznych.

Porównywałem nawet swojego czasu wymiary skrzynek elektroniczych detektorów MetamaX, któremu najczęściej zarzucano podobieństwo do White’s i okazało się, że są zupełnie inne.

Bardziej dostrzegł bym w tym momencie podobieństwo Rutus ULTRA do MetamaX. Tak, te dwa detektory „zewnętrznie” są całkiem podobne :-)

Tesoro też mi się podoba – widziałem jednak jedną firme zagraniczną w i-necie i oni z kolei bardzo wzorują się na Tesoro.

Ogólnie mówiąc – KOŁOWRÓT.

Wygląd to sprawa raczej drugorzędna chociaż inwencja twórcza producenta w tym temacie jest na pewno przez klientów mile widziana.

Pozdrawiam
Edik.
Napisano
Możliwości projektowania obudów wykrywaczy są nieograniczone, natomiast funkcjonalność a zwłaszcza koszt wykonania to zupełnie inne sprawy. Na pochwałę zasługuje f-ma Garrett, której wykrywaczy osobiście nie lubię, ale już ok. 1991 roku wypuścili GTA 1000, którego obudowa była sporym krokiem naprzód i do tej pory idą w dobrym kierunku. Inną sprawą jest, że nie zadbali o precyzję wykończenia np. ostre krawędzie. Mógłbym jeszcze wymienić ostatni produkt f-my ..... (nie jest to Tesoro)jako przykład obudowy prostej, estetycznej i funkcjonalnej.
Nie rozpatruję walorów elektronicznych ultra i to na wstępie zaznaczyłem, a jedynie aspekt wizualny, który dla mnie i wielu innych użytkowników jest b. ważny.
... FO, bo lubię sytuacje jasne twarzą w twarz, a nie ukrywanie się pod anonimowością internetu. Ja też przecież mógłbym zalogować się pod innym nickiem i siać zamęt, a tego nie robię.
Napisano
A gdzie dokladnie umiescić Rutusa Ultra gdyby trzeba bylo go porównac z wykrywaczami zachodnimi i polskimi.mysle tu o ocenie za calokształt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie