wiciu_r Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 Witam !W związku z faktem że już wolno mieć legalnie czarnoprochówkę kupiłem sobie pistolet i tu pojawił się mały problem. Wynalazek ten ma nietypowy kaliber 15mm więc kule powinny byc jakieś 14,6mm.Ołowiu mam sporo tylko nie wiem jak wygląda maszynka do odlewaniu kul. Może ktoś się w to bawi i podzieli się technologią.Pozdrawiam
IRONRAT Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 Nie moja tematyka, ale tak na logikę:kulolejka,coś do stopienia ołowiu,kule nie powinny być z czystego ołowiu, ale ze stopu w celu zmniejszenia stopnia zanieczyszczenia lufy po strzelaniu, jaki stop wykorzystuje się np. w śrucie do wiatrówek, tego nie wiem.Ołów należałoby chyba trochę wyżarzyć przed stopieniem w celu usunięcia wilgoci i uniknięcia pryskania kropelkami ołowiu w trakcie jego topienia.Najlepiej porozmawiaj z jakimś rusznikarzem.IronratPS. Patrz rec.guns na Usnecie.
tkir Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 WitamPolecam forum http://bron.isp.net.pl/viewforum.php?f=20O ile pamiętam było cos o odlewaniu kul. Poza tym można tam znaleźć sporo ciekawych rzeczyPozdrawiam Tkir
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.